Knedle zo staršieho pečiva s petržlenom a oreganom

Recept Knedle zo staršieho pečiva s petržlenom a oreganom

Pridal: Triniti, 16.2.2021

Kategorie: Knedle, Karlovarská knedľa, Prílohy

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúca príloha - knedle zo staršieho pečiva. K omáčke a mäsu sú naozaj vynikajúce. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 16.2.2021

Kategorie: Knedle, Karlovarská knedľa, Prílohy

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

500 gstaršie pečivo
2 ksvajce
3 kscibuľa
4 plátkyšunka
podľa potrebymlieko
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie
podľa chutimuškátový oriešok
podľa chutioregano
podľa chutipetržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Staršie pečivo nakrájame na malé kocky, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a oregano.
  2. Na oleji osmažíme cibuľu, pridáme nakrájanú šunku alebo slaninu. Osmaženú slaninu s cibuľou pridáme k pečivu s petržlenom a oreganom, pridáme vidličkou rozšľahané vajíčka a premiešame.
  3. Pridáme štipku muškátového orieška, soľ, korenie. Podľa potreby prilejeme mlieko (dostaneme lepivú hmotu). Necháme odstáť 15-20 minút.
  4. Pripravíme si potravinársku fóliu, do ktorej budeme baliť pripravenú hmotu. Fóliu dôkladne z oboch strán uzavrieme a varíme cca 20 minút v osolenej vode. Tieto knedle môžeme skladovať v mrazničke ešte pred varením. Pred použitím ich necháme rozmraziť a varíme vo vriacej vode.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť