NajRecept.sk Prílohy Knedle Karlovarská knedľa Knedle zo staršieho pečiva s petržlenom a oreganom
Knedle zo staršieho pečiva s petržlenom a oreganom
Recept Knedle zo staršieho pečiva s petržlenom a oreganom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   16.2.2021

Knedle zo staršieho pečiva s petržlenom a oreganom

Vynikajúca príloha - knedle zo staršieho pečiva. K omáčke a mäsu sú naozaj vynikajúce. Autor: Triniti

35 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
500 g
staršie pečivo
2 ks
vajce
3 ks
cibuľa
4 plátky
šunka
podľa potreby
mlieko
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
podľa chuti
muškátový oriešok
podľa chuti
oregano
podľa chuti
petržlenová vňať
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Staršie pečivo nakrájame na malé kocky, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a oregano.
  2. Na oleji osmažíme cibuľu, pridáme nakrájanú šunku alebo slaninu. Osmaženú slaninu s cibuľou pridáme k pečivu s petržlenom a oreganom, pridáme vidličkou rozšľahané vajíčka a premiešame.
  3. Pridáme štipku muškátového orieška, soľ, korenie. Podľa potreby prilejeme mlieko (dostaneme lepivú hmotu). Necháme odstáť 15-20 minút.
  4. Pripravíme si potravinársku fóliu, do ktorej budeme baliť pripravenú hmotu. Fóliu dôkladne z oboch strán uzavrieme a varíme cca 20 minút v osolenej vode. Tieto knedle môžeme skladovať v mrazničke ešte pred varením. Pred použitím ich necháme rozmraziť a varíme vo vriacej vode.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár