Klasický zemiakový šalát a rezeň

Pridal: Triniti, 7.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Zemiakový šalát, Kuracie mäso, Mäso, Vianoce, Obed, Hlavné jedlo, Šaláty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Zemiakový šalát každý pripravuje inak. Ja som nedávno skúsila nový recept, kde sa zelenina varí, následne sa nechá schladiť a potom sa všetko zmieša v miske. Priznám sa, že doteraz som zemiakový šalát robila so zeleninou z konzervy, ale táto varianta je oveľa lepšia. Je síce pracnejšia, ale o to chutnejšia. Skúste. Autor: Triniti
FOTKA OD VÁS
Pridal: Triniti, 7.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Zemiakový šalát, Kuracie mäso, Mäso, Vianoce, Obed, Hlavné jedlo, Šaláty
SUROVINY
800 gšalátový zemiak
2 ksmrkva
1 kspetržlen
kúsokzeler
3 ksnatvrdo uvarené vajce
2 kskyslá uhorka
1 ksšalotka
malá konzervasterilizovaný hrášok
4 lyžicemajonéza
1 lyžicaplnotučná horčica
1 lyžicaocot
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie
- Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode na skus cca 12 minút. Necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kocky / môžeme použiť strunový krájač /. Koreňovú zeleninu, uhorku nakrájame na drobné kocky a v osolenej vode uvaríme na skus cca 7 minút.
- Na posledných pár sekúnd k zelenine prihodíme na kocky nakrájanú šalotku.
- Uvarenú zeleninu s cibuľou necháme v sitku odkvapkať a schladiť.
- Nakrájané zemiaky a zeleninu preložíme do misy, osolíme, okoreníme, pridáme ocot, majonézu a zľahka, ale dôkladne premiešame.
- Nakoniec pridáme na kocky nakrájané vajíčka a znova premiešame. Doladíme chute a necháme vychladiť.
- K tomu som pripravila klasické rezne z kuracích pŕs. Môžete tiež z bravčového mäsa, podľa toho, ktoré vám chutia viac.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Klasický bramborový salát a řízek.
KOMENTÁRE K RECEPTU