NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Klasický vyprážaný syr so zemiakmi
Klasický vyprážaný syr so zemiakmi
Recept Klasický vyprážaný syr so zemiakmi
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   16.2.2023

Klasický vyprážaný syr so zemiakmi

K tomuto jedlu snáď netreba ani recept. Ale tak predsa, sú tu nejaké začiatočníčky a keď si ja spomeniem na moje začiatky, tak som nevedela ani čo je to trojobal. Nevedela som, či prvý mám syr namočiť do vajíčka, či do múky a tak som si to ešte za svojej mladosti zapísala do môjho zošita. Z tej jednej vety mi je do dnešného dňa smiešno. Ale tak každý sa učí, každý chce byť dokonalý a toto jedlo je jedlo nášho detstva, opekačiek, výletov,...., tak prečo si ho nepripraviť aj dnes.

Suroviny
eidamové plátky 40 alebo 30
hladká múka
vajcia
strúhanka
masť na vyprážanie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Syr si zaobstaráme v celku alebo si ho dáme nakrájať už v obchode na asi 7 mm kúsky. Zvyknú predávať aj balené, ale ja som skôr za tie, ktoré vám nakrájajú priamo pred očami, je to vždy čerstvejšie.
  2. Obalíme najskôr v hladkej múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Ja napríklad syr obaľujem vo vajíčku a v strúhanke trikrát, aby bol obal hrubší a chrumkavejší. Takže múka, vajíčko, strúhanka, vajíčko, strúhanka, vajíčko a strúhanka.
  3. Vyprážame na rozpálenom oleji do zlatista z oboch strán na miernom plameni.
  4. Po vyprážaní ukladáme na papierový obrúsok, aby sme sme nemali syr až taký mastný.
  5. K tomu príloha varené zemiaky s maslom a petržlenovou vňaťou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár