NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Klasický fazuľový prívarok nakyslo s kôprom a vajíčkom, aký mi varila babička.
Klasický fazuľový prívarok nakyslo s kôprom a vajíčkom, aký mi varila babička.
Recept Klasický fazuľový prívarok nakyslo s kôprom a vajíčkom, aký mi varila babička.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mishenka Mishenka    ·   28.4.2023

Klasický fazuľový prívarok nakyslo s kôprom a vajíčkom, aký mi varila babička.

V lete, keď je všade veľa zeleniny, rada robievam prívarky. Sú chutné, zasýtia, zdravé, človeku z nich nie je ťažko a aj deti ich milujú. Ak aj váhate, že ide o fazuľu a tú mnohí neradi, dajte jej šancu a skúste túto voňavú dobrotu. Tento recept vzala na milosť aj moja sestra, pre ktorú bola fazuľka tabu.

30 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny
500 g
fazuľkové struky
4 ks
zemiak
1 ks
cibuľa
3 ks
cesnak
250 ml
smotana na varenie
podľa chuti
kôpor
trocha
hladká múka
podľa chuti
ocot
podľa chuti
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Opražíme cibuľu, pridáme očistené a nakrájané fazuľové struky, posolíme a podlejeme vodou.
  2. Pridáme jeden nastrúhaný zemiak na zahustenie a 3 zemiaky nakrájané na kocky.
  3. Keď sú fazuľa a zemiaky takmer mäkké, pridáme smotanu, kôpor, povaríme a zahustíme múkou rozmiešanou vo vode.
  4. Nakoniec dochutíme octom podľa chuti.
  5. Podávame s vajíčkom alebo opečenou klobáskou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár