Klasické kysnuté lievance s jahodami

Recept Klasické kysnuté lievance s jahodami
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Moje obľúbené raňajky. Ak aj vy máte radi sladké raňajky, odporúčam vám pripraviť si kysnuté lievance, ktoré podľa mňa nemajú žiadnu konkurenciu. Milujem ich. Ja ich po vyprážaní na panvici ešte zľahka potieram olejom a rozpusteným maslom a ešte ich posypem cukrom, ktorý zmiešam so škoricou. Tá škorica to krásne ochutí aj prevonia. Určite vyskúšajte, aj na večeru a teraz aj s jahodami, ktoré majú sezónu. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

0,5 lmlieko
15 gdroždie
50 gcukor
300 ghladká múka
2 ksvajce
štipkasoľ

Na dokončenie:

2 lyžicepráškový cukor
1 lyžičkaškorica
50 gmaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mlieko mierne ohrejeme, rozdrobíme doň droždie, pridáme cukor, celé vajcia, múku a soľ a metličkou vypracujeme hladké cesto.
  2. Necháme na teplom mieste vykysnúť do zdvojnásobenia objemu.
  3. Po vykysnutí smažíme na panvici zľahka pomazanej olejom.
  4. Potom natierame rozpusteným maslom a posypeme napríklad cukrom zmiešaným so škoricou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť