NajRecept.sk Sladké jedlá Lievance Klasické kysnuté lievance s jahodami
Klasické kysnuté lievance s jahodami
Recept Klasické kysnuté lievance s jahodami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Lacusin Lacusin    ·   23.9.2020

Klasické kysnuté lievance s jahodami

Moje obľúbené raňajky. Ak aj vy máte radi sladké raňajky, odporúčam vám pripraviť si kysnuté lievance, ktoré podľa mňa nemajú žiadnu konkurenciu. Milujem ich. Ja ich po vyprážaní na panvici ešte zľahka potieram olejom a rozpusteným maslom a ešte ich posypem cukrom, ktorý zmiešam so škoricou. Tá škorica to krásne ochutí aj prevonia. Určite vyskúšajte, aj na večeru a teraz aj s jahodami, ktoré majú sezónu. Autor: Lacusin

Suroviny

Cesto:

0,5 l
mlieko
15 g
droždie
50 g
cukor
300 g
hladká múka
2 ks
vajce
štipka
soľ

Na dokončenie:

2 lyžice
práškový cukor
1 lyžička
škorica
50 g
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mlieko mierne ohrejeme, rozdrobíme doň droždie, pridáme cukor, celé vajcia, múku a soľ a metličkou vypracujeme hladké cesto.
  2. Necháme na teplom mieste vykysnúť do zdvojnásobenia objemu.
  3. Po vykysnutí smažíme na panvici zľahka pomazanej olejom.
  4. Potom natierame rozpusteným maslom a posypeme napríklad cukrom zmiešaným so škoricou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár