Klasické kysnuté lievance s jahodami

Pridal: Lacusin, 23.9.2020
Kategorie: Lievance, Sladké jedlá, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Raňajky, Jahody, Podľa ovocia
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Moje obľúbené raňajky. Ak aj vy máte radi sladké raňajky, odporúčam vám pripraviť si kysnuté lievance, ktoré podľa mňa nemajú žiadnu konkurenciu. Milujem ich. Ja ich po vyprážaní na panvici ešte zľahka potieram olejom a rozpusteným maslom a ešte ich posypem cukrom, ktorý zmiešam so škoricou. Tá škorica to krásne ochutí aj prevonia. Určite vyskúšajte, aj na večeru a teraz aj s jahodami, ktoré majú sezónu. Autor: Lacusin
FOTKA OD VÁS
Pridal: Lacusin, 23.9.2020
Kategorie: Lievance, Sladké jedlá, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Raňajky, Jahody, Podľa ovocia
SUROVINY
Cesto:
0,5 lmlieko
15 gdroždie
50 gcukor
300 ghladká múka
2 ksvajce
štipkasoľ
Na dokončenie:
2 lyžicepráškový cukor
1 lyžičkaškorica
50 gmaslo
- Mlieko mierne ohrejeme, rozdrobíme doň droždie, pridáme cukor, celé vajcia, múku a soľ a metličkou vypracujeme hladké cesto.
- Necháme na teplom mieste vykysnúť do zdvojnásobenia objemu.
- Po vykysnutí smažíme na panvici zľahka pomazanej olejom.
- Potom natierame rozpusteným maslom a posypeme napríklad cukrom zmiešaným so škoricou.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Klasické kynuté lívance s jahodami.
KOMENTÁRE K RECEPTU