Klasická paradajková omáčka s paprikou a knedľou

Recept Klasická paradajková omáčka s paprikou a knedľou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Klasická paradajková omáčka, ktorá sa podáva vo väčšine so zemiakovou kašou, ale u nás doma máme vždy k tomuto jedlu knedlík. K paradajkovej omáčke patrí jednoznačne plnená paprika mletým mäsom. Niekto robieva ešte pečené bravčové mäso alebo koleno, ale jednoduchšie sa mi zdá pripraviť papriky a moji maškrtníci doma to veľmi ocenia, pretože papriku milujú. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

400 gmleté mäso
2 ksvajce
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie
podľa chutikorenie do mletého mäsa
4 kspaprika
2 kscibuľa
1 bal.paradajkový pretlak
3 guličkynové korenie
3 ksklinček
3 guličkycelé korenie
podľa chuti soľ
podľa chutikryštálový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cibuľu nakrájame na čo najdrobnejšie kúsky a osmažíme ju na oleji alebo na poctivej masti dozlatista.
  2. Keď máme cibuľu osmaženú, pridáme cukor (ja pridávam 2 lyžice) a necháme cukor skaramelizovať. Po skaramelizovaní pridáme paradajkový pretlak, podlejeme vodou, pridáme korenie a soľ a chvíľu povaríme.
  3. V druhej miske zmiešame mäso, vajíčka a koreniny a touto zmesou naplníme papriky.
  4. Naplnené papriky vložíme do paradajkovej omáčky a varíme ich, kým nebude mäso hotové a papriky mäkké.
  5. Ochutnáme, v prípade potreby ochutíme soľou, korením alebo ešte pridáme cukor a môžeme podávať.
  6. Ako prílohu podávame knedľu alebo varené zemiaky. Je to na vás, čo si vyberiete.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť