NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Klasická paradajková omáčka s paprikou a knedľou
Klasická paradajková omáčka s paprikou a knedľou
Recept Klasická paradajková omáčka s paprikou a knedľou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   8.4.2021

Klasická paradajková omáčka s paprikou a knedľou

Klasická paradajková omáčka, ktorá sa podáva vo väčšine so zemiakovou kašou, ale u nás doma máme vždy k tomuto jedlu knedlík. K paradajkovej omáčke patrí jednoznačne plnená paprika mletým mäsom. Niekto robieva ešte pečené bravčové mäso alebo koleno, ale jednoduchšie sa mi zdá pripraviť papriky a moji maškrtníci doma to veľmi ocenia, pretože papriku milujú. Autor: Triniti

Suroviny
400 g
mleté mäso
2 ks
vajce
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
podľa chuti
korenie do mletého mäsa
4 ks
paprika
2 ks
cibuľa
1 bal.
paradajkový pretlak
3 guličky
nové korenie
3 ks
klinček
3 guličky
celé korenie
podľa chuti
soľ
podľa chuti
kryštálový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cibuľu nakrájame na čo najdrobnejšie kúsky a osmažíme ju na oleji alebo na poctivej masti dozlatista.
  2. Keď máme cibuľu osmaženú, pridáme cukor (ja pridávam 2 lyžice) a necháme cukor skaramelizovať. Po skaramelizovaní pridáme paradajkový pretlak, podlejeme vodou, pridáme korenie a soľ a chvíľu povaríme.
  3. V druhej miske zmiešame mäso, vajíčka a koreniny a touto zmesou naplníme papriky.
  4. Naplnené papriky vložíme do paradajkovej omáčky a varíme ich, kým nebude mäso hotové a papriky mäkké.
  5. Ochutnáme, v prípade potreby ochutíme soľou, korením alebo ešte pridáme cukor a môžeme podávať.
  6. Ako prílohu podávame knedľu alebo varené zemiaky. Je to na vás, čo si vyberiete.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár