Kinder Pingui v tvare rolády

Recept Kinder Pingui v tvare rolády

Pridal: Mineralka, 28.3.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Maliny, Podľa ovocia

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Deti túto tyčinku milujú. Pripravte si túto dobrotu aj priamo doma a dajte jej nový vzhľad. V tvare rolády, s ovocím (ja som použila mrazené ovocie - maliny a lesnú zmes) a s jemnou čokoládovou polevou. Jeden z najlepších dezertov, aké som pripravila - to mi povedala moja dcéra, ktorá bola nadšená, keď som jej povedala, že budem piecť kinder Pingui. Ona totiž tento dezert v obchode doslova žerie očami. Autor: minerálku

FOTKA OD VÁS

Pridal: Mineralka, 28.3.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Maliny, Podľa ovocia

SUROVINY

Cesto:

6 ksvajce
8 lyžíckryštálový cukor
6 lyžícteplá voda
4 lyžicepolohrubá múka
1 bal.prášok do pečiva
2 lyžicekakao

Krém:

250 mlsmotana na šľahanie
50 gpráškový cukor
70 gjemný tvaroh
podľa chuti ovociemaliny

Glazúra:

100 gčokoláda
100 mlsmotana na šľahanie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielky vyšľaháme do tuhej peny, postupne zašľaháme cukor a jeden žĺtok po druhom. Pridáme vodu, kakao a nakoniec primiešame vareškou múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  2. Cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie, pekne uhladíme a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov cca 10 minút. Použijeme najväčší plech, aký doma máme, aby sme mali cesto tenké.
  3. Upečené cesto zrolujeme aj s papierom na pečenie aj s navlhčenou utierkou a necháme úplne vychladnúť.
  4. Smotanu vyšľaháme spolu s cukrom do tuhej šľahačky, pridáme tvaroh alebo mascarpone, prípadne môžete použiť Pribináčik a zľahka vareškou premiešame. Navrstvíme na cesto, poukladáme ovocie podľa chuti a zrolujeme.
  5. Vrch polejeme glazúrou - smotanu ohrejeme, pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme. Necháme stuhnúť a môžeme podávať.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť