NajRecept.sk Sladké jedlá Buchty Kefírový dierovaný koláč s kokosom
Kefírový dierovaný koláč s kokosom
Recept Kefírový dierovaný koláč s kokosom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Lacusin Lacusin    ·   21.9.2020

Kefírový dierovaný koláč s kokosom

Ešte horúcu buchtu popicháme špajdľou a polejeme polevou, ktorú rozotrieme po celej ploche buchty. Ihneď posypeme kokosom a po vychladení papáme. Autor: Lacusin

Suroviny

Cesto:

500 ml
kefír
2 ks
vajce
8 lyžíc
olej
180 g
krupicový cukor
1 ks
vanilkový cukor
340 g
polohrubá múka
1 ks
prášok do pečiva

Poleva:

80 g
maslo
100 g
práškový cukor
2 lyžice
kakao
4 lyžice
horúca voda (alebo rum)

Na dokončenie:

podľa potreby
strúhaný kokos
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Celé vajcia vyšľaháme s oboma cukrami do svetlej peny, potom pridáme olej, kefír, múku zmiešanú s práškom do pečiva a miešame do hladka. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme pri 170° C doružova (cca 15 minút).
  2. Pripravíme si polevu: maslo rozpustíme, pridáme k nemu cukor a kakao a vymiešame dohladka. Pridáme vodu a stále miešame. Poleva by mala byť tekutejšia, aby zatiekla do dier od špajdle.
  3. Ešte horúcu buchtu popicháme špajdľou a polejeme polevou, ktorú rozotrieme po celej ploche buchty.
  4. Ihneď posypeme kokosom a dáme vychladnúť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár