Kefírový dierovaný koláč s kokosom

Recept Kefírový dierovaný koláč s kokosom

Pridal: Lacusin, 21.9.2020

Kategorie: Buchty, Dezerty, Múčniky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ešte horúcu buchtu popicháme špajdľou a polejeme polevou, ktorú rozotrieme po celej ploche buchty. Ihneď posypeme kokosom a po vychladení papáme. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS

Pridal: Lacusin, 21.9.2020

Kategorie: Buchty, Dezerty, Múčniky

SUROVINY

Cesto:

500 mlkefír
2 ksvajce
8 lyžícolej
180 gkrupicový cukor
1 ksvanilkový cukor
340 gpolohrubá múka
1 ksprášok do pečiva

Poleva:

80 gmaslo
100 gpráškový cukor
2 lyžicekakao
4 lyžicehorúca voda (alebo rum)

Na dokončenie:

podľa potrebystrúhaný kokos

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Celé vajcia vyšľaháme s oboma cukrami do svetlej peny, potom pridáme olej, kefír, múku zmiešanú s práškom do pečiva a miešame do hladka. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme pri 170° C doružova (cca 15 minút).
  2. Pripravíme si polevu: maslo rozpustíme, pridáme k nemu cukor a kakao a vymiešame dohladka. Pridáme vodu a stále miešame. Poleva by mala byť tekutejšia, aby zatiekla do dier od špajdle.
  3. Ešte horúcu buchtu popicháme špajdľou a polejeme polevou, ktorú rozotrieme po celej ploche buchty.
  4. Ihneď posypeme kokosom a dáme vychladnúť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť