Kávičková torta s orechovým cestom

Recept Kávičková torta s orechovým cestom

Pridal: Triniti, 4.3.2021

Kategorie: Torty, Sladké torty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Táto torta je perfektná. Najlepší krém, aký som doteraz jedla. Ku kávičke ako stvorený. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 4.3.2021

Kategorie: Torty, Sladké torty

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

3 ksvajce
3 lyžicekryštálový cukor
2 ksbielok
1 lyžicakryštálový cukor
3 lyžicepolohrubá múka
1 lyžicakakao
1 bal.prášok do pečiva
6 lyžícmleté vlašské orechy
2 lyžicemlieko
5 lyžícrum

Krém:

700 mlmlieko
2 bal.vanilkový puding
120 gkryštálový cukor
2 ksžĺtok
3 lyžičkyinstantná káva
150 gmaslo

Vrch:

200 ghorká čokoláda
400 mlsmotana na šľahanie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. 3 žĺtky vyšľaháme mixérom s 3 lyžicami kryštálového cukru do tuhej peny. Do druhej misky preosejeme múku, kakao, prášok do pečiva a premiešame. Pridáme orechy a nakoniec túto sypkú zmes pridáme k vyšľahanej žĺtkovej pene.
  2. Všetky bielka (5 ks) vyšľaháme do tuhej peny spolu s lyžicou kryštálového cukru a pomaly túto penu vmiešame do žĺtkovej hmoty.
  3. Cesto navrstvíme do okrúhlej formy na pečenie s priemerom 22 cm, dno sme vyložili papierom na pečenie a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 40 minút.
  4. Upečené cesto vyberieme z formy, stiahneme kôrku a cesto polejeme 2 lyžicami mlieka a 5 lyžicami rumu. Necháme vychladnúť.
  5. 500 ml mlieka spolu s cukrom dáme variť na mierny oheň. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame vanilkový puding, žĺtky, kávu a celú hmotu nalejeme do horúceho mlieka. Uvaríme hustý puding, ktorý zakryjeme alobalom a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme mixérom do peny a postupne po lyžiciach pridáme vychladnutý puding. Vyšľaháme hladký krém, ktorý navrstvíme na vychladnuté cesto a pekne uhladíme. Odložíme do chladničky stuhnúť.
  6. Keď máme krém dostatočne vychladený, môžeme vrch zaliať čokoládovou polevou (tortu máme stále v okrúhlej forme, aby sme získali krásny tvar). Smotanu ohrejeme (dávame pozor, aby nezačala vrieť), odstavíme a pridáme na kúsky nalámanú čokoládu. Miešaním čokoládu rozpustíme a necháme mierne vychladnúť. Mierne vychladnutú čokoládu nalejeme na vrch torty a odložíme do chladničky na minimálne 2-3 hodiny.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
18.7.2020, Claruna odpovedať10

Tento dort jsem dělala poprvé a musím říci, že je naprosto úžasný. Všem moc chutnal. Malinko jsem se bála toho krému, jelikož mi je 15 a nemám ještě velké zkušenosti, ale vše dopadlo perfektně. Určitě doporučuji zkusit... :)

18.4.2020, _Tyna_ odpovedať10

Úžasný koláč, mal dokonca úspech aj u ľudí čo nejedia sladké. Ale pozor na posledný krok, a teda čokoládovou polevu, volá sa Ganache a robí sa v pomere 1:1 , tu v recepte to je zle napísané zrejme (nie som odborník), ale inak nestuhne. Takže kľudne 400g(ml) smotany na šľahanie a 400g čokolády na varenie. Odporúčam si vyhľadať videorecept, kto to robí prvýkrát. :)

10.4.2020, gold odpovedať10

Smetanu s čokoládou jsem znovu převařila a vznikla lepší konzistence a nakonec i zatuhla,ve výsledku velmi dobrý dort.

10.4.2020, gold odpovedať00

Čoko mi na závěr ne a na ztuhnout.a s tím puding krémem se taky dost špatně pracovalo. Asi jsem nešika :-(

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť