NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Katov šľah so zemiakovými plackami
Katov šľah so zemiakovými plackami
Recept Katov šľah so zemiakovými plackami
rebeka    ·   20.2.2021

Katov šľah so zemiakovými plackami

Tip na zajtrajší obed od Nadi :)

Suroviny

Na mäso:

500 g
bravčové stehno
1 ks
červená cibuľa
zväzok (iba biela časť)
jarná cibuľka
1 ks
červená paprika
1 ks
feferónka
300 g
sterilizované lečo
1 ks
kyslá uhorka
2 lyžice
worcesterská omáčka
4 lyžice
kečup
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
2 strúčiky
cesnak
2 lyžice
olej
do panvice
tuk

Na zemiakové placky:

2 ks (veľké)
zemiaky
3 strúčiky
cesnak
2 ks
vajce
1 lyžica
majoránka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
4 - 5 lyžíc
strúhanka
na vyprážanie
tuk
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme, pokvapkáme worcesterskou omáčkou, pridáme olej.
  2. Ak nemáme čerstvú feferónku, pridáme sušené chilli papričky (množstvo podľa chuti). Lečo vyklopíme do sitka a necháme odkvapkať. Ošúpanú cibuľu nakrájame na céčka. Papriku zbavíme jadrovníkov a nakrájame na prúžky.
  3. Feferónku zbavíme jadier a rebier a nakrájame nadrobno. Uhorku nakrájame na kocky a pridáme k leču.
  4. V panvici (ideálne vo woku) si rozpálime tuk (masť alebo olej), pridáme naložené mäsové rezančeky a sprudka restujeme cca 5 minút. Pridáme cibuľu, feferónku, na plátky nakrájaný cesnak a papriku a znovu 5 minút restujeme a miešame. Potom pridáme lečo, kečup a krátko prehrejeme. Dochutíme event. soľou.
  5. Jeden zemiak nastrúhame nahrubo, druho najemno. Pridáme všetky ingrediencie a premiešame. Na rozpálenom tuku (masť, olej) smažíme z oboch strán dozlatista.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár