Katov šľah so zemiakovými plackami

Recept Katov šľah so zemiakovými plackami

Pridal: rebeka, 20.2.2021

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo

FOTKA OD VÁS
Recept Katov šľah so zemiakovými plackami
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tip na zajtrajší obed od Nadi :)

FOTKA OD VÁS
Recept Katov šľah so zemiakovými plackami

Pridal: rebeka, 20.2.2021

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo

SUROVINY

Na mäso:

500 gbravčové stehno
1 ksčervená cibuľa
zväzok (iba biela časť)jarná cibuľka
1 ksčervená paprika
1 ksfeferónka
300 gsterilizované lečo
1 kskyslá uhorka
2 lyžiceworcesterská omáčka
4 lyžicekečup
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie
2 strúčikycesnak
2 lyžiceolej
do panvicetuk

Na zemiakové placky:

2 ks (veľké)zemiaky
3 strúčikycesnak
2 ksvajce
1 lyžicamajoránka
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie
4 - 5 lyžícstrúhanka
na vyprážanietuk

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme, pokvapkáme worcesterskou omáčkou, pridáme olej.
  2. Ak nemáme čerstvú feferónku, pridáme sušené chilli papričky (množstvo podľa chuti). Lečo vyklopíme do sitka a necháme odkvapkať. Ošúpanú cibuľu nakrájame na céčka. Papriku zbavíme jadrovníkov a nakrájame na prúžky.
  3. Feferónku zbavíme jadier a rebier a nakrájame nadrobno. Uhorku nakrájame na kocky a pridáme k leču.
  4. V panvici (ideálne vo woku) si rozpálime tuk (masť alebo olej), pridáme naložené mäsové rezančeky a sprudka restujeme cca 5 minút. Pridáme cibuľu, feferónku, na plátky nakrájaný cesnak a papriku a znovu 5 minút restujeme a miešame. Potom pridáme lečo, kečup a krátko prehrejeme. Dochutíme event. soľou.
  5. Jeden zemiak nastrúhame nahrubo, druho najemno. Pridáme všetky ingrediencie a premiešame. Na rozpálenom tuku (masť, olej) smažíme z oboch strán dozlatista.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť