Karfiolový mozoček s hráškom

Recept Karfiolový mozoček s hráškom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Niečo treba variť aj pre vegetariánov. Nie je to síce jedlo pre vegánov, ale určite stojí za vyskúšanie. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

1 ks (cca 400 g)karfiol
1/2 kspaprika
1 hrnčekmrazený alebo čerstvý hrášok
1 kscibuľa
2 lyžiceolej
1 lyžicamaslo
4 ksvajce
soľ
korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Očistený karfiol rozoberieme na ružičky a v osolenej vode uvaríme domäkka. Na sitku necháme odkvapkať a vychladnúť.
  2. Vo väčšej panvici rozpáľte olej a maslo, pridáme na kocky pokrájanú cibuľu a necháme zozlatnúť. Pridáme na kocky nakrájanú kapiu alebo papriku a 5 minút restujeme.
  3. Potom pridáme karfiol, ktorý trochu popučíme drvičom na zemiaky. Do panvice rozbijeme vajcia a necháme ich zraziť.
  4. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Úplne nakoniec pridáme hrášok a všetko premiešame.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť