Karfiolové placky s medvedím cesnakom

Recept Karfiolové placky s medvedím cesnakom

Pridal: LENULKA, 23.6.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Medvedí cesnak je teraz asi všade, tak to treba využiť naplno aj v našej kuchyni. Ja už som pripravovala pesto, ktoré mám v chladničke aj do zásoby, robila som aj cesnakové maslo, ktoré je oveľa lepšie ako klasické, napríklad na raňajky na čerstvý chlebík a teraz som pripravovala aj skvelý obed - karfiolové placky, do ktorých som pridala medvedí cesnak. Chuťovo sú fantastické, jedla by som to dokonca aj bez prílohy :) Autor: Lenulka

FOTKA OD VÁS

Pridal: LENULKA, 23.6.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

SUROVINY

Placky:

1 kskarfiol
3 ksvajce
200 gúdené mäso
30 listovmedvedí cesnak
hladká múka
soľ
korenie
na obaleniestrúhanka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme v osolenej vode. Potom ho nakrájame, pridáme nakrájaný medvedí cesnak, vajcia, soľ, korenie a nakrájané údené mäso. Pripravenú zmes zahustíme hladkou múkou, až vznikne zmes, z ktorej pôjdu robiť placky.
  2. Z pripravenej zmesi tvarujeme rukami placky, ktoré obalíme v strúhanke. Smažíme vo fritovacom hrnci, než zružovie.
  3. Usmažené placky podávame len s chlebom alebo so zemiakovou kašou - v oboch prípadoch môžeme doplniť o zeleninový šalát.
  4. Placky sú dobré teplé i studené.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť