NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Karfiolové placky s medvedím cesnakom
Karfiolové placky s medvedím cesnakom
Recept Karfiolové placky s medvedím cesnakom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
LENULKA    ·   23.6.2021

Karfiolové placky s medvedím cesnakom

Medvedí cesnak je teraz asi všade, tak to treba využiť naplno aj v našej kuchyni. Ja už som pripravovala pesto, ktoré mám v chladničke aj do zásoby, robila som aj cesnakové maslo, ktoré je oveľa lepšie ako klasické, napríklad na raňajky na čerstvý chlebík a teraz som pripravovala aj skvelý obed - karfiolové placky, do ktorých som pridala medvedí cesnak. Chuťovo sú fantastické, jedla by som to dokonca aj bez prílohy :) Autor: Lenulka

Suroviny

Placky:

1 ks
karfiol
3 ks
vajce
200 g
údené mäso
30 listov
medvedí cesnak
hladká múka
soľ
korenie
na obalenie
strúhanka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme v osolenej vode. Potom ho nakrájame, pridáme nakrájaný medvedí cesnak, vajcia, soľ, korenie a nakrájané údené mäso. Pripravenú zmes zahustíme hladkou múkou, až vznikne zmes, z ktorej pôjdu robiť placky.
  2. Z pripravenej zmesi tvarujeme rukami placky, ktoré obalíme v strúhanke. Smažíme vo fritovacom hrnci, než zružovie.
  3. Usmažené placky podávame len s chlebom alebo so zemiakovou kašou - v oboch prípadoch môžeme doplniť o zeleninový šalát.
  4. Placky sú dobré teplé i studené.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár