Karamelovo-snehové rezy

Recept Karamelovo-snehové rezy

Pridal: Marta Mlyn, 9.5.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dosť sladký koláčik, ale niekedy je potreba dopriať si aj také množstvo cukru a obaliť svoje nervy. Je lahodný a veľmi chutný. Obvykle tento koláčik robievam na sviatky, tento rok sme ho mali na Veľkú noc. Niekto pripravuje krém iba z karamelového salka a masla, ja robím klasický karamel z obyčajného cukru. Je to jednoduché a netreba sa toho báť. Z karamelového salka určite krém pripravíte rýchlejšie, ale chutnejšie je to z domáceho karamelu. Autor: Marta M.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Marta Mlyn, 9.5.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

SUROVINY

Cesto:

8 ksvajce
8 lyžíckryštálový cukor
8 lyžícpolohrubá múka
1 ksprášok do pečiva
1 lyžicakakao
8 lyžícvoda

Snehové cesto:

5 ksbielok
250 gkryštálový cukor

Náplň:

5 ksžĺtok
300 gkryštálový cukor
250 mlsmotana na šľahanie
300 mlmlieko
1 ksZlatý klas
300 gmaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielky šľahám s cukrom do tuhej peny, postupne pridám žĺtky, vodu, múku s práškom do pečiva a kakaom. Vylejte na dva plechy vystlané papierom na pečenie. Pečiem na 180 stupňov cca 20 minút.
  2. Snehové cesto:
    Bielky šľahám nad parou a postupne pridávam cukor. Cesto vylejem na vymastený papier a pomaly suším v mierne vyhriatej pootvorenej rúre pri 130 stupňoch cca 1 hod.
  3. Plnka:
    Kryštálový cukor skaramelizovať, zalejeme smotanou a miešame, kým sa nerozpustí. V mlieku rozmiešame žĺtky a zlatý klas a vylejeme do karamelu. Uvaríme hustú kašu.
  4. Do vychladnutej vmiešame maslo a ešte krátko šľaháme.
  5. Upečené cesto natriem 1/3 krému, na to dám snehový plát, natriem 1/3 krému. Položím druhý plat a natriem zvyšným krémom. Ozdobíme strúhanou čokoládou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť