Karamelovo-snehové rezy

Pridal: Marta Mlyn, 9.5.2021
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Dosť sladký koláčik, ale niekedy je potreba dopriať si aj také množstvo cukru a obaliť svoje nervy. Je lahodný a veľmi chutný. Obvykle tento koláčik robievam na sviatky, tento rok sme ho mali na Veľkú noc. Niekto pripravuje krém iba z karamelového salka a masla, ja robím klasický karamel z obyčajného cukru. Je to jednoduché a netreba sa toho báť. Z karamelového salka určite krém pripravíte rýchlejšie, ale chutnejšie je to z domáceho karamelu. Autor: Marta M.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Marta Mlyn, 9.5.2021
SUROVINY
Cesto:
8 ksvajce
8 lyžíckryštálový cukor
8 lyžícpolohrubá múka
1 ksprášok do pečiva
1 lyžicakakao
8 lyžícvoda
Snehové cesto:
5 ksbielok
250 gkryštálový cukor
Náplň:
5 ksžĺtok
300 gkryštálový cukor
250 mlsmotana na šľahanie
300 mlmlieko
1 ksZlatý klas
300 gmaslo
- Bielky šľahám s cukrom do tuhej peny, postupne pridám žĺtky, vodu, múku s práškom do pečiva a kakaom. Vylejte na dva plechy vystlané papierom na pečenie. Pečiem na 180 stupňov cca 20 minút.
- Snehové cesto:
Bielky šľahám nad parou a postupne pridávam cukor. Cesto vylejem na vymastený papier a pomaly suším v mierne vyhriatej pootvorenej rúre pri 130 stupňoch cca 1 hod. - Plnka:
Kryštálový cukor skaramelizovať, zalejeme smotanou a miešame, kým sa nerozpustí. V mlieku rozmiešame žĺtky a zlatý klas a vylejeme do karamelu. Uvaríme hustú kašu. - Do vychladnutej vmiešame maslo a ešte krátko šľaháme.
- Upečené cesto natriem 1/3 krému, na to dám snehový plát, natriem 1/3 krému. Položím druhý plat a natriem zvyšným krémom. Ozdobíme strúhanou čokoládou.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Karamelově sněhové řezy.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Karmelowe ciasto z pianką.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Karamell-Baiser-Schnitten an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Karamellszelet tojáshabtésztával.
KOMENTÁRE K RECEPTU