Karamelovo kokosoví ježkovia

Pridal: Mineralka, 2.10.2020
Kategorie: Vianoce, Sviatočné pečenie, Múčniky, Dezerty, Koláče, keksíky, sušienky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Existuje mnoho receptov na ježkov, no ja som si "namiešala" suroviny tak, aby nám doma ježkovia chutili. Autor: Mineralka
FOTKA OD VÁS
Pridal: Mineralka, 2.10.2020
Kategorie: Vianoce, Sviatočné pečenie, Múčniky, Dezerty, Koláče, keksíky, sušienky
SUROVINY
Cesto:
5 ksvajce
180 gpráškový cukor
180 gkryštálový cukor
380 ghladká múka
1 bal.prášok do pečiva
80 gmleté vlašské orechy
Karamel do cesta:
120 gkryštálový cukor
250 mlhorúca voda
Poleva:
350 ghera
350 gpráškový cukor
120 mlrum
4 lyžicekakao
podľa potrebyvoda
na obaľovaniekokos
- Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom do peny a po lyžiciach prilievame mierne vychladnutý karamel a šľaháme.
- Bielky vyšľaháme so štipkou soli s kryštálovým cukrom do tuhého snehu. Múku spolu s práškom do pečiva preosejeme, pridáme oriešky a celú sypkú zmes premiešame.
- Poleva:
Heru rozpustíme na miernom ohni a zasypeme ju práškovým cukrom, ktorý sme prosiali cez jemné sitko. Zahrejeme a odstavíme. Pridáme preosiate kakao, pridáme rum a zamiešame. Podľa potreby zriedime vodou.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Karamelově kokosoví ježci.
KOMENTÁRE K RECEPTU