NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Karamelovo kokosoví ježkovia
Karamelovo kokosoví ježkovia
Recept Karamelovo kokosoví ježkovia
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mineralka Mineralka    ·   2.10.2020

Karamelovo kokosoví ježkovia

Existuje mnoho receptov na ježkov, no ja som si "namiešala" suroviny tak, aby nám doma ježkovia chutili. Autor: Mineralka

Suroviny

Cesto:

5 ks
vajce
180 g
práškový cukor
180 g
kryštálový cukor
380 g
hladká múka
1 bal.
prášok do pečiva
80 g
mleté vlašské orechy

Karamel do cesta:

120 g
kryštálový cukor
250 ml
horúca voda

Poleva:

350 g
hera
350 g
práškový cukor
120 ml
rum
4 lyžice
kakao
podľa potreby
voda
na obaľovanie
kokos
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr si urobíme karamel. (Cukor na panvici skaramelizujeme a zalejeme ho horúcou vodou. Stuhnutý karamel rozpustíme a necháme mierne vychladnúť.)
  2. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom do peny a po lyžiciach prilievame mierne vychladnutý karamel a šľaháme.
  3. Bielky vyšľaháme so štipkou soli s kryštálovým cukrom do tuhého snehu. Múku spolu s práškom do pečiva preosejeme, pridáme oriešky a celú sypkú zmes premiešame.
  4. Zľahka vmiešame ušľahaný sneh z bielkov a postupne pridáme sypkú zmes múky, prášku do pečiva a orieškov.
  5. Cesto nalejeme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov cca 35 - 40 minút. Upečené cesto vyberieme a necháme vychladnúť. Potom nakrájame na rezy, ktoré máčame v poleve a obaľujeme v kokose.
  6. Poleva:
    Heru rozpustíme na miernom ohni a zasypeme ju práškovým cukrom, ktorý sme prosiali cez jemné sitko. Zahrejeme a odstavíme. Pridáme preosiate kakao, pridáme rum a zamiešame. Podľa potreby zriedime vodou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár