Karamelovo kokosoví ježkovia

Recept Karamelovo kokosoví ježkovia
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Existuje mnoho receptov na ježkov, no ja som si "namiešala" suroviny tak, aby nám doma ježkovia chutili. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

5 ksvajce
180 gpráškový cukor
180 gkryštálový cukor
380 ghladká múka
1 bal.prášok do pečiva
80 gmleté vlašské orechy

Karamel do cesta:

120 gkryštálový cukor
250 mlhorúca voda

Poleva:

350 ghera
350 gpráškový cukor
120 mlrum
4 lyžicekakao
podľa potrebyvoda
na obaľovaniekokos

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr si urobíme karamel. (Cukor na panvici skaramelizujeme a zalejeme ho horúcou vodou. Stuhnutý karamel rozpustíme a necháme mierne vychladnúť.)
  2. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom do peny a po lyžiciach prilievame mierne vychladnutý karamel a šľaháme.
  3. Bielky vyšľaháme so štipkou soli s kryštálovým cukrom do tuhého snehu. Múku spolu s práškom do pečiva preosejeme, pridáme oriešky a celú sypkú zmes premiešame.
  4. Zľahka vmiešame ušľahaný sneh z bielkov a postupne pridáme sypkú zmes múky, prášku do pečiva a orieškov.
  5. Cesto nalejeme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov cca 35 - 40 minút. Upečené cesto vyberieme a necháme vychladnúť. Potom nakrájame na rezy, ktoré máčame v poleve a obaľujeme v kokose.
  6. Poleva:
    Heru rozpustíme na miernom ohni a zasypeme ju práškovým cukrom, ktorý sme prosiali cez jemné sitko. Zahrejeme a odstavíme. Pridáme preosiate kakao, pridáme rum a zamiešame. Podľa potreby zriedime vodou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť