Karamelové veterníky - fotopostup
Vanilkové veterníky sú veľmi obľúbené, ale tieto sú oveľa lepšie. Aspoň u nás doma zmiznú z plechu za pár minút. Krém je úplne jednoduchý a fantastický. Autor: akeber
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Cesto:
3 dclvoda
150 ghladká múka
150 gPalmarín
4 ksvajce
Náplň:
1 konzervaSalko karamelové
1 bal.maslo
1 bal.smotana na šľahanie
Karamelová poleva:
50 gkryštálový cukor
30 gvoda
400 gkrupicový cukor
30 gSolamyl
150 gvoda
- Veterníky po upečení necháme vychladnúť a prerežeme ich.
- Poleva na veterníky:
Najskôr si 50 g kryštálového cukru skaramelizujeme na miernom ohni. Pridáme vodu a stále miešame, kým sa nám nerozpustí. Obrázok č. 1, 2. Do druhého hrnca dáme 150 ml vody, 400 g cukru a privedieme do varu (rozvar na bublinu) obrázok č. 3. Pridaj solamyl č. 4. Povaríme za stáleho miešania tak dlho, akú hustú polevu chceme mať. Potom do toho pridáme rozpustený tmavý karamel. Dobre zamiešame. A môžeme namáčať vrch. Pozor na prsty, je to veľmi horúce, mám to vyskúšané :-( - Poukladáme si ich na mriežku, kým poleva stuhne. Ak nám poleva zostane, môžeme si ju uschovať v mrazničke - na vrch dáme trošku vody a keď ju budeme chcieť použiť, len ju nahrejeme, už nevaríme.
Môj blog: Recepty akeber
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Karamelové větrníky - FOTOPOSTUP.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Karamellás képviselőfánk - FOTÓKKAL.
KOMENTÁRE K RECEPTU