Karamelové veterníky - fotopostup

Recept Karamelové veterníky - fotopostup

Pridal: NajLucka, 10.3.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vanilkové veterníky sú veľmi obľúbené, ale tieto sú oveľa lepšie. Aspoň u nás doma zmiznú z plechu za pár minút. Krém je úplne jednoduchý a fantastický. Autor: akeber

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 10.3.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

SUROVINY

Cesto:

3 dclvoda
150 ghladká múka
150 gPalmarín
4 ksvajce

Náplň:

1 konzervaSalko karamelové
1 bal.maslo
1 bal.smotana na šľahanie

Karamelová poleva:

50 gkryštálový cukor
30 gvoda
400 gkrupicový cukor
30 gSolamyl
150 gvoda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do hrnca daj variť vodu a Palmarín. Keď je Palmarín rozpustený, pridaj múku a miešaj, kým sa ti cesto neoddeľuje od hrnca (3 min). Ponecháme vychladnúť, až potom vmiešame vajíčka a vyšľaháme.
  2. Na plech si dáme papier na pečenie, cesto dáme do cukrárskeho vrecka na zdobenie a vytláčame veterníky, ktoré dáme do vyhriatej rúry piecť na 180 C do zlata. Rúru neotváraj!
  3. Karamelový krém: jednoduchý :-) maslo vymiešame a potom postupne pridávame karamelové Salko. Na 250 g masla polovicu konzervy Salka. Dáme do chladničky stuhnúť.
  4. Veterníky po upečení necháme vychladnúť a prerežeme ich.
  5. Poleva na veterníky:
    Najskôr si 50 g kryštálového cukru skaramelizujeme na miernom ohni. Pridáme vodu a stále miešame, kým sa nám nerozpustí. Obrázok č. 1, 2. Do druhého hrnca dáme 150 ml vody, 400 g cukru a privedieme do varu (rozvar na bublinu) obrázok č. 3. Pridaj solamyl č. 4. Povaríme za stáleho miešania tak dlho, akú hustú polevu chceme mať. Potom do toho pridáme rozpustený tmavý karamel. Dobre zamiešame. A môžeme namáčať vrch. Pozor na prsty, je to veľmi horúce, mám to vyskúšané :-(
  6. Poukladáme si ich na mriežku, kým poleva stuhne. Ak nám poleva zostane, môžeme si ju uschovať v mrazničke - na vrch dáme trošku vody a keď ju budeme chcieť použiť, len ju nahrejeme, už nevaríme.
  7. Vyšľaháme si šľahačku. Spodnú časť veterníkov natrieme najskôr karamelovým krémom. Potom na to dáme šľahačku. Priklopíme vrchnou časťou veterníka.
    Keď sú všetky naplnené, dáme ich do chladu stuhnúť.

Môj blog: Recepty akeber

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť