NajRecept.sk Dezerty Zákusky Karamelové veterníčky
Karamelové veterníčky
Recept Karamelové veterníčky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Haanka    ·   11.3.2021

Karamelové veterníčky

Tie sú perfektné, veľmi pekné :) Autor: Haanka

55 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
250 ml
voda
90 g
tuk
štipka
soľ
140 g
hladká múka
4 ks
vajce

Krem:

0,5 l
mlieko
2 bal.
Zlatý klas
70 g
cukor
200 g
maslo
3 bal.
vanilkový cukor
4 lyžice
rum

Karamelová šľahačka:

100 g
cukor
500 ml
smotany na šľahanie
100 g
cukor
200 ml
smotana na šľahanie

Karamelová poleva:

150 g
cukor
5-8 lyžíc
smotana na šľahanie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. 250 ml vody, 90 g 100% tuku, štipka soli - to uvedieme do varu a pridáme 140g hl. múky, miešame tak 5 minút. Nechať vychladnúť a potom do toho po jednom vyšľahať 4 vajcia.
  2. Na plech striekať veterníčky. Pečiem v HV na 200 st. 15 minút a potom ešte na 170 st. asi 10-15 minút. Hlavne tú rúru neotvárať, lebo nevybehnú. Rozkrajujem ešte teplé.
  3. Krém: 0,5 l mlieka, 2 vanilkové pudingy, 70 g cukru, 200 g masla, 3 vanilkové cukry, 4 PL rumu - uvariť puding a potom pridávať vychladnutý do vyšľahaného masla.
  4. Karamelová šľahačka: 100 g cukru, 350 ml smotany na šľahanie
    100 g cukru si upálime na zlatý karamel a 150 ml ohriatej smotany opatrne prilievame do karamelu, stále a opatrne miešame, uvoľňuje sa množstvo pary a mohli by sme sa opariť. Hrudky, ktoré sa vytvoria necháme rozpustiť, potom scedíme a po vychladnutí dáme na noc do chladničky. Druhý deň vyšľaháme 200 ml šľahačky a primiešame smotanový karamel.
  5. Karamelová poleva: 150 g cukru si upálime na karamel. Za stáleho miešania po kvapkách pridávame 5-8 lyžíc šľahačky, inak by sa urobili hrudky. Riadime sa hustotou polevy. Mala by mať konzistenciu tekutého medu, ak bude moc riedka, stačí zahustiť trošku práškovým cukrom. Hlavičky veterníkov namáčame a necháme odkvapkať.

Môj blog s Reny: Pečenie všetkého druhu ORIGINAL

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár