Karamelové košíčky zdobené čokoládou a marcipánom

Pridal: Petra H, 7.10.2020
Kategorie: Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie, Koláče, keksíky, sušienky
Nahraj fotku a pochváľ sa
Najjednoduchší krém, aký existuje. Salko a maslo vyšľaháme mixérom do hladkej hmoty a krém je hotový. Trvá to asi len 5 minút, avšak, keď kúpite v obchode už karamelové salko. Ak nie, pripravte sa na trojhodinové varenie obyčajného salka vo vriacej vode a potom na asi hodinové chladnutie, ak nie viac. Karamelové je síce drahšie, ale oplatí sa ušetriť čas. Nie je to až tak vysoká položka, ktorá by nás zruinovala :) Zdobila som čokoládou a hviezdičkou z marcipánu. Použila som modrú farbu, aby som ich trochu oživila. Autor: Petra H.
Pridal: Petra H, 7.10.2020
Kategorie: Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie, Koláče, keksíky, sušienky
SUROVINY
Suroviny:
Krém:
- Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme do druhého dňa odležať.
- Cestom plníme košíčky a dáme piecť (180 stupňov dozlatista).
- Po vychladnutí plníme košíčky karamelovým krémom. Ten pripravíme tak, že maslo vyšľaháme a po lyžiciach prišľaháme karamelové Salko.
- Nakoniec pofŕkame bielou a hnedou čokoládovou polevou.
- Môžeme ešte dozdobiť hviezdičkou z marcipánu.