Karamelové košíčky s čokoládovou polevou

Recept Karamelové košíčky s čokoládovou polevou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Niekedy dávno nám doma mamka robievala orechové košíčky, ale na iný štýl ako sú tieto. Ale mám ich ako náhradu, pretože recept už nebudem mať, myslím na tú starú dobrú klasiku, ale určite sa tak na 80% podobajú. Vrch polievam ešte čokoládovou polevou, ale vôbec to nemusí byť. Autor: Akeber

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Základ:

150 gPalmarín
250 ghladká múka
100 gmleté orechy
70 gpráškový cukor
1 ksvajce
1 lyžičkakakao
½ lyžičkyprášok do pečiva

Náplň:

1 bal.karamelové salko
250 gmaslo

Na polevu:

stužený tuk
horká čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Plnku pripravíme tak, že mixérom rozšľaháme zmäknuté maslo a po lyžiciach postupne pridávame karamelové Salko. Dobre premiešame.
  2. Zmäknutý Palmarín alebo iný tuk, vajcia, orechy, múku, kakao, práškový cukor, prášok do pečiva zmiešame a vypracujeme hladké cesto. Cesto dáme do chladu na 1 hod.
  3. Cesto plníme do maslom vymastených formičiek (košíčkov).
  4. Poukladáme na plech a pečieme na 170 stupňov C tak 15 minút. Necháme vychladnúť a vyklopíme.
  5. Naplníme karamelovou plnkou a dáme do chladu aspoň na 15 min. Céru a horkú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a košíčky čokoládou z vrchu potrieme. Ozdobíme čokoládovou ryžou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť