Karamelová roláda s banánom

Recept Karamelová roláda s banánom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Niečo jednoduché, chutné a s banánmi. Máte radi rolády?

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

5 ksvajce
5 lyžíckryštálový cukor
2 lyžicepolohrubá múka
3 lyžicemleté vlašské orechy
1/2 bal.prášok do pečiva

Krém:

500 gkryštálový cukor
10 lyžíchladká múka
1 lmlieko
250 gmaslo

Ďalej budeme potrebovať:

4 ksbanán
na posypanie (ozdoba)vlašské orechy

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielky vyšľaháme do tuhej peny. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, do ktorej už len vareškou primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a mletými vlašskými orieškami. Zľahka vmiešame ušľahaný sneh z bielkov.
  2. Pripravené cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 15 minút.
  3. Upečené cesto vyberieme z plechu, opatrne stiahneme papier na pečenie a zrolujeme ho s vlhkou utierkou. Necháme vychladnúť.
  4. 500 g cukru skaramelizujeme v hrnci na miernom ohni. Za stáleho miešania prilejeme 600 ml mlieka a varíme na miernom ohni, kým sa karamel rozpustí.
  5. Kukuričný škrob alebo hladkú múku vymiešame vo zvyšnom mlieku tak, aby sme nemali hrudky a prilejeme do karamelového mlieka. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Hustý karamel odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny, postupne pridávame vychladnutý karamel a vyšľaháme nadýchaný krém.
  6. Cesto rozprestrieme, potrieme krémom (2/3), poukladáme banány a zrolujeme. Vrch potrieme zvyšným krémom a ozdobíme mletými orieškami. Dáme do chladničky stuhnúť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť