Karamelová báseň - rýchla a vynikajúca salko roláda

Recept Karamelová báseň - rýchla a vynikajúca salko roláda

Pridal: NajLucka, 12.9.2020

Kategorie: Koláče, Rolády, Sladké rolády, Dezerty, Múčniky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Netreba variť žiaden karamel z cukru a aj tak môžete pripraviť skvelú karamelovú roládu, ktorá zmizne z plechu za pár minút. To vám garantujem. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 12.9.2020

Kategorie: Koláče, Rolády, Sladké rolády, Dezerty, Múčniky

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

4 ksvajce
100 gpráškový cukor
1 PLkyslá smotana
100 ghladká múka
120 gmleté vlašské orechy

Krém:

1 plechovkakaramelové salko
150 gmaslo
300 mlmlieko
1 bal.karamelový puding

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom (50g) a smotanou do tuhej peny. V druhej miske vyšľaháme bielky s cukrom (50g) do tuhej lesklej peny a postupne, po častiach túto penu zamiešame už len vareškou k žĺtkovej pene.
  2. Pridáme hladkú múku s mletými orechami a jemne premiešame.
  3. Pripravené cesto navrstvíme v tenkej vrstve na papierom vyložený plech a rovnomerne rozotrieme.
  4. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 minút. Po upečení na cesto položíme utierku a spolu aj s papierom zrolujeme a takto necháme cesto vychladnúť. Po vychladnutí odstránime papier.
  5. Z mlieka a karamelového pudingového prášku uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Puding zakrývam potravinárskou fóliou tak, aby sa dotýkal povrchu, aby sa nevytvorila tzv. koža.
  6. Maslo vyšľaháme do peny, pridáme karamelové salko a postupne aj vychladnutý puding. Krémom natrieme cesto a zrolujeme. Povrch potrieme zvyšným krémom a ozdobíme orechami.
  7. Necháme stuhnúť v chladničke.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť