Kapustové karbonátky so zemiakovou kašou

Recept Kapustové karbonátky so zemiakovou kašou

Pridal: rebeka, 31.5.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tiež veľká dobrota. Odkaz babičiek. To mi napísala k tomuto receptu jedna pani a musím povedať, že nad touto vetou som sa zamyslela a musím povedať, že je to naozaj pravda. Babičky vedeli už dávno, čo je dobré a naučili to svoje deti, tie to zase naučili svoje a takto sa to tradovalo až doteraz. Teraz by som sa ja s vami chcela podeliť, aby ste toto skvelé jedlo poznali aj vy. Autor: Naďa I. /Rebeka/

FOTKA OD VÁS

Pridal: rebeka, 31.5.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

SUROVINY

300 gkel
200 gpolohrubá múka
2 ksvajce
200 mlmlieko
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie
3 strúčikycesnak
100 ganglická slanina
na obaleniestrúhanka
na vyprážanietuk

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kel nakrájame na širšie rezance a v osolenej vode varíme domäkka cca 15 minút.
  2. V sitku potom necháme dôkladne odkvapkať. Do misy dáme múku, vajce, mlieko, soľ, korenie, cesnak a vymiešame hladké redšie cestíčko. Podľa potreby pridáme mlieko alebo múku.
  3. Pridáme kapustu a slaninu a riadne premiešame.
  4. V navlhčených dlaniach vytvoríme gule veľkosti tenisovej loptičky.
  5. Strúhanku nasypeme na tácku a tenisáky roztlačíme do tvaru fašírok a zľahka z oboch strán obalíme v strúhanke.
  6. V panvici si rozpálime tuk - masť, olej... a pozvoľna vyprážame z oboch strán dozlatista. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi.

Môj blog: Varenie s Tomom

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť