Kapustové karbonátky so zemiakovou kašou

Pridal: rebeka, 31.5.2021
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Tiež veľká dobrota. Odkaz babičiek. To mi napísala k tomuto receptu jedna pani a musím povedať, že nad touto vetou som sa zamyslela a musím povedať, že je to naozaj pravda. Babičky vedeli už dávno, čo je dobré a naučili to svoje deti, tie to zase naučili svoje a takto sa to tradovalo až doteraz. Teraz by som sa ja s vami chcela podeliť, aby ste toto skvelé jedlo poznali aj vy. Autor: Naďa I. /Rebeka/
FOTKA OD VÁS
Pridal: rebeka, 31.5.2021
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
300 gkel
200 gpolohrubá múka
2 ksvajce
200 mlmlieko
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie
3 strúčikycesnak
100 ganglická slanina
na obaleniestrúhanka
na vyprážanietuk
- Kel nakrájame na širšie rezance a v osolenej vode varíme domäkka cca 15 minút.
- V sitku potom necháme dôkladne odkvapkať. Do misy dáme múku, vajce, mlieko, soľ, korenie, cesnak a vymiešame hladké redšie cestíčko. Podľa potreby pridáme mlieko alebo múku.
- Pridáme kapustu a slaninu a riadne premiešame.
- V navlhčených dlaniach vytvoríme gule veľkosti tenisovej loptičky.
- Strúhanku nasypeme na tácku a tenisáky roztlačíme do tvaru fašírok a zľahka z oboch strán obalíme v strúhanke.
- V panvici si rozpálime tuk - masť, olej... a pozvoľna vyprážame z oboch strán dozlatista. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi.
Môj blog: Varenie s Tomom
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Kapustové karbanátky s bramborovou kaší.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Wirsing-Frikadellen mit Kartoffelbrei an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Káposztafasírt.
KOMENTÁRE K RECEPTU