NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Kapustové karbonátky so zemiakovou kašou
Kapustové karbonátky so zemiakovou kašou
Recept Kapustové karbonátky so zemiakovou kašou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   31.5.2021

Kapustové karbonátky so zemiakovou kašou

Tiež veľká dobrota. Odkaz babičiek. To mi napísala k tomuto receptu jedna pani a musím povedať, že nad touto vetou som sa zamyslela a musím povedať, že je to naozaj pravda. Babičky vedeli už dávno, čo je dobré a naučili to svoje deti, tie to zase naučili svoje a takto sa to tradovalo až doteraz. Teraz by som sa ja s vami chcela podeliť, aby ste toto skvelé jedlo poznali aj vy. Autor: Naďa I. /Rebeka/

Suroviny
300 g
kel
200 g
polohrubá múka
2 ks
vajce
200 ml
mlieko
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
3 strúčiky
cesnak
100 g
anglická slanina
na obalenie
strúhanka
na vyprážanie
tuk
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kel nakrájame na širšie rezance a v osolenej vode varíme domäkka cca 15 minút.
  2. V sitku potom necháme dôkladne odkvapkať. Do misy dáme múku, vajce, mlieko, soľ, korenie, cesnak a vymiešame hladké redšie cestíčko. Podľa potreby pridáme mlieko alebo múku.
  3. Pridáme kapustu a slaninu a riadne premiešame.
  4. V navlhčených dlaniach vytvoríme gule veľkosti tenisovej loptičky.
  5. Strúhanku nasypeme na tácku a tenisáky roztlačíme do tvaru fašírok a zľahka z oboch strán obalíme v strúhanke.
  6. V panvici si rozpálime tuk - masť, olej... a pozvoľna vyprážame z oboch strán dozlatista. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi.

Môj blog: Varenie s Tomom

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár