NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Kapusta z červenej repy
Kapusta z červenej repy
Recept Kapusta z červenej repy
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   8.10.2020

Kapusta z červenej repy

Pokiaľ máte radi červenú repu, určite si pripravte chutnú prílohu / šalát k pečenému mäsu alebo tento šalát môžete podávať ako samostatnú prílohu. Prípadne, ak chudnete, považujte to za hlavný chod. Samozrejme, vtedy vynechajte cukor, ale podľa mňa trochu cukru neuškodí ani v diéte, veď nemôžete hneď úplne vynechať všetko, ale postupne :) Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
5 buliev (cca 700 g)
červená repa
2 lyžičky
solamyl
50 ml
voda
1 ks
cibuľa
1 lyžica
masť alebo olej
podľa chuti
soľ
podľa chuti
kryštálový cukor
podľa chuti
ocot
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Deň vopred si uvaríme repu do mäkka. Olúpeme ju a nastrúhame na hrubo na strúhadle.
  2. Na tuku opražíme na kocky pokrájanú cibuľu, pridáme nastrúhanú repu.
  3. Podľa chuti osolíme, pridáme cukor a ocot. Vo vode rozmiešame solamyl, pridáme k repe a necháme pár sekúnd prevariť.
  4. Podávame k pečenému bravčovému mäsu.

Môj blog: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár