Kapusta z červenej repy

Pridal: rebeka, 8.10.2020
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Prílohy, Zavaraniny, Šaláty, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Pokiaľ máte radi červenú repu, určite si pripravte chutnú prílohu / šalát k pečenému mäsu alebo tento šalát môžete podávať ako samostatnú prílohu. Prípadne, ak chudnete, považujte to za hlavný chod. Samozrejme, vtedy vynechajte cukor, ale podľa mňa trochu cukru neuškodí ani v diéte, veď nemôžete hneď úplne vynechať všetko, ale postupne :) Autor: Naďa I. (Rebeka)
FOTKA OD VÁS
Pridal: rebeka, 8.10.2020
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Prílohy, Zavaraniny, Šaláty, Čásť dňa
SUROVINY
5 buliev (cca 700 g)červená repa
2 lyžičkysolamyl
50 mlvoda
1 kscibuľa
1 lyžicamasť alebo olej
podľa chutisoľ
podľa chutikryštálový cukor
podľa chutiocot
- Deň vopred si uvaríme repu do mäkka. Olúpeme ju a nastrúhame na hrubo na strúhadle.
- Na tuku opražíme na kocky pokrájanú cibuľu, pridáme nastrúhanú repu.
- Podľa chuti osolíme, pridáme cukor a ocot. Vo vode rozmiešame solamyl, pridáme k repe a necháme pár sekúnd prevariť.
- Podávame k pečenému bravčovému mäsu.
Môj blog: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Zelí z červené řepy.
KOMENTÁRE K RECEPTU