Kapučínové rožteky

Recept Kapučínové rožteky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Našla som recept na kapučínové rožteky, urobila som cesto a nakoniec som prišla na to, že nemám doma formičky. Bola som asi v troch obchodoch a iba v jednom som našla iba jednu formičku. Tak som si našla spôsob, ako ich vyrobiť aj bez veľkého množstva formičiek. Určite vyskúšajte. Chuťovo sú fantastické. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

50 ginstantné kapučíno (prášok)
50 mlhorúca voda
350 ghladká múka
štipkasoľ
100 gmleté vlašské orechy
100 gpráškový cukor
200 gmaslo (alebo Smetol)
čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kapučíno zalejeme horúcou vodou a necháme vychladnúť.
  2. Do misky preosejeme múku, pridáme štipku soli, mleté oriešky, preosiaty práškový cukor a na kocky nakrájané maslo. Pridáme aj vychladnuté kapučíno a vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme cez noc do chladničky. Najlepšie je pripraviť cesto večer a na druhý deň začať s pečením.
  3. Druhý deň ho hodinu vopred z chladničky vyberieme, pripravíme si formičku a kúsok potravinárskej fólie.
  4. Nemám dostatok formičiek, preto volím tento spôsob. Formičku vyložíme potravinárskou fóliou, naplním cestom a odtlačím cesto. Tak ho z formičky vyberiem a dám na papierom vyložený plech.
  5. Upečiem pri teplote 180 stupňov a trvá to cca 10 minút.
  6. Upečené rožteky namočím do polevy - ale len konce.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť