Kandizovaná pomarančová kôra

Recept Kandizovaná pomarančová kôra

Pridal: NajLucka, 1.10.2020

Kategorie: Sviatočné pečenie, Vianoce, Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kandizovaná pomarančová kôra. Používame do múčnikov a všade, kde chceme cítiť krásnu vôňu pomarančov.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 1.10.2020

Kategorie: Sviatočné pečenie, Vianoce, Chuťovky

SUROVINY

2 kskôra z pomarančov
voda
cca 200 gkryštálový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pomaranče poriadne vyčistíme kefkou a horúcou vodou, nech sa zbavíme chémie. Potom olúpeme na štvrtiny a kôru vložíme do vhodnej nádoby, zalejeme studenou vodou.
  2. Takto "marinovať" necháme 2-3 dni, vodu denne vymeníme za čerstvú. Po troch dňoch premiestnime kôru do hrnca, zalejeme novou vodou a varíme cca 30 min.
  3. Po vychladnutí kôru nakrájame na prúžky (alebo kocky), zasypeme cukrom a prelejeme vodou tak, aby bola takmer pod hladinou vody (ta kôra).
  4. Varíme do "sklovata" .. čo ja viem .. asi tak pol hoďky, až do vyvarenia vody. A je hotovo .. teda takmer .. po vychladnutí necháme chvíľu (optimálne do druhého dňa) zaschnúť a uložíme do uzatvárateľnej nádoby, dáme do chladnejšej miestnosti.
  5. Používame do múčnikov a všade, kde chceme cítiť krásnu vôňu pomarančov.

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť