Kakaové srdiečka s čokoládou

Recept Kakaové srdiečka s čokoládou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ďalší skvelý recept na vynikajúce vianočné pečivo. Dokonale farebne ladia a chuťovo sú fantastické. Vršok som polievala rozpustenou čokoládou a zdobila som marcipánovou kytičkou.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

240 ghladká múka
50 gpráškový cukor
1 lyžicakakao
1/2 lyžičkymletá škorica
150 gmaslo
2 ksžĺtok
štipkasoľ
1 bal.vanilkový cukor

Krém:

100 gmaslo
1 lyžičkapráškový cukor
100 gSalko
100 gzmäknutá horká čokoláda
podľa chutirum

Ostatné:

na doskumúka
na pečeniepapier
na polevurozpustená horká čokoláda
marcipánové kvetinky zafarbené kakaom

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na krém vyšľaháme maslo s práškovým cukrom, zašľaháme Salko a zmäknutú čokoládu a pridáme podľa chuti rum.
  2. Na dosku preosejeme múku s práškovým cukrom a kakaom, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme mäkké cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chladničke odležať.
  3. Vychladené cesto potom rozvaľkáme nasilu na 2-3 mm a formičkou vykrajujeme srdiečka. Pečieme ich na plechu s papierom na pečenie pri 170° C počas 7-8 minút. Upečené vychladnuté srdiečka zlepíme po dvoch hviezdičkou krému a uložíme ich asi na dve hodiny do chladničky. Medzitým si pripravíme marcipánové kytičky.
  4. Vychladnuté srdiečka zvrchu namočíme do rozpustenej horkej čokolády a ozdobíme marcipánovou kytičkou.

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od Sladkosti

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť