NajRecept.sk Dezerty Koláče Juhoslovanský krémeš na veľký plech
Juhoslovanský krémeš na veľký plech
Recept Juhoslovanský krémeš na veľký plech
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mineralka Mineralka    ·   3.6.2021

Juhoslovanský krémeš na veľký plech

Ďalší skvelý zákusok, na ktorý som úplne zabudla, že som ho odfotila aj s fotopostupom pre vás, milé pekárky. Inšpirujte sa a upečte si tento skvelý rez, ktorý si ja pamätám ešte z čias mojich mladých, kedy sme s kamarátkami chodili do cukrárne na sladké dobroty a tento mi tam chutil najviac. Autor: Mineralka

Suroviny

Potrebujeme:

2 bal.
lístkové cesto

Orechové cesto:

5 ks
vajce
200 g
kryštálový cukor
1 bal.
prášok do pečiva
100 g
mleté vlašské orechy
2 lyžice
hrubá múka
2 lyžice
polohrubá múka

Krém:

700 ml
mlieko
7 lyžíc
hladká múka
250 g
maslo
200 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
podľa chuti
rum
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Upečieme dva pláty rozvaľkaného lístkového cesta.
  2. Medzitým si pripravíme orechové cesto: celé vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme mleté orechy a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na mastným papierom vyložený hlboký plech a vo vyhriatej rúre upečieme (pri teplote 180 stupňov).
  3. Spodný, upečený plát lístkového cesta potrieme polovicou vychladnutého krému. Zvrchu položíme upečené orechové cesto a potrieme zvyšným krémom a navrch položíme druhý plát lístkového cesta. Necháme odležať v chladničke a posypeme vrstvou práškového cukru.
  4. Príprava krému:
    Dáme variť 700 ml mlieka a za stáleho miešania postupne pridávame 7 lyžíc hladkej múky a spolu varíme, kým nevznikne hladká masa. Potom vymiešame 250 g masla, 200 g práškového cukru a 1 balíček vanilkového cukru. Všetko spolu zmiešame a pridáme do uvareného a mierne vychladnutého krému.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár