Juhoslovanský krémeš na veľký plech
Ďalší skvelý zákusok, na ktorý som úplne zabudla, že som ho odfotila aj s fotopostupom pre vás, milé pekárky. Inšpirujte sa a upečte si tento skvelý rez, ktorý si ja pamätám ešte z čias mojich mladých, kedy sme s kamarátkami chodili do cukrárne na sladké dobroty a tento mi tam chutil najviac. Autor: Mineralka
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Potrebujeme:
2 bal.lístkové cesto
Orechové cesto:
5 ksvajce
200 gkryštálový cukor
1 bal.prášok do pečiva
100 gmleté vlašské orechy
2 lyžicehrubá múka
2 lyžicepolohrubá múka
Krém:
700 mlmlieko
7 lyžíchladká múka
250 g maslo
200 gpráškový cukor
1 balíčekvanilkový cukor
podľa chutirum
- Príprava krému:
Dáme variť 700 ml mlieka a za stáleho miešania postupne pridávame 7 lyžíc hladkej múky a spolu varíme, kým nevznikne hladká masa. Potom vymiešame 250 g masla, 200 g práškového cukru a 1 balíček vanilkového cukru. Všetko spolu zmiešame a pridáme do uvareného a mierne vychladnutého krému.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Juhoslovanský krémeš na velký plech.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Ízes krémes nagy tepsiben.
KOMENTÁRE K RECEPTU