Juhoslovanský krémeš na veľký plech

Recept Juhoslovanský krémeš na veľký plech

Pridal: Mineralka, 3.6.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Zákusky, Múčniky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ďalší skvelý zákusok, na ktorý som úplne zabudla, že som ho odfotila aj s fotopostupom pre vás, milé pekárky. Inšpirujte sa a upečte si tento skvelý rez, ktorý si ja pamätám ešte z čias mojich mladých, kedy sme s kamarátkami chodili do cukrárne na sladké dobroty a tento mi tam chutil najviac. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Mineralka, 3.6.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Zákusky, Múčniky

SUROVINY

Potrebujeme:

2 bal.lístkové cesto

Orechové cesto:

5 ksvajce
200 gkryštálový cukor
1 bal.prášok do pečiva
100 gmleté vlašské orechy
2 lyžicehrubá múka
2 lyžicepolohrubá múka

Krém:

700 mlmlieko
7 lyžíchladká múka
250 g maslo
200 gpráškový cukor
1 balíčekvanilkový cukor
podľa chutirum

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Upečieme dva pláty rozvaľkaného lístkového cesta.
  2. Medzitým si pripravíme orechové cesto: celé vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme mleté orechy a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na mastným papierom vyložený hlboký plech a vo vyhriatej rúre upečieme (pri teplote 180 stupňov).
  3. Spodný, upečený plát lístkového cesta potrieme polovicou vychladnutého krému. Zvrchu položíme upečené orechové cesto a potrieme zvyšným krémom a navrch položíme druhý plát lístkového cesta. Necháme odležať v chladničke a posypeme vrstvou práškového cukru.
  4. Príprava krému:
    Dáme variť 700 ml mlieka a za stáleho miešania postupne pridávame 7 lyžíc hladkej múky a spolu varíme, kým nevznikne hladká masa. Potom vymiešame 250 g masla, 200 g práškového cukru a 1 balíček vanilkového cukru. Všetko spolu zmiešame a pridáme do uvareného a mierne vychladnutého krému.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť