Jogurtové langoše - najlepšie je odležané cesto aj 5 dní

Recept Jogurtové langoše - najlepšie je odležané cesto aj 5 dní
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Fotky spod žiarovky jednoducho nie sú podľa mojich predstáv, ale večera bola na jedničku ... Nabudúce nebudú na večeru, ale na obed a odfotím vám to v oveľa lepšom svetle. Veď nie nadarmo sa hovorí, že aj oči jedia. Dnes to bolo bez tatárskej omáčky, ale nabudúce pridám aj cesnakovú pastu :) Autor: Danka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

1 kghladká múka
1 bal.prášok do pečiva
1 lyžičkasoľ
1 kockačerstvé droždie
500 mlvlažné mlieko
1 téglikbiely jogurt
3 lyžiceolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do časti ohriateho mlieka si rozdrobíme droždie, pridáme lyžicu múky a dôkladne rozmiešame.
  2. Vzišlý kvások vlejeme do misy k zmesi múky, prášku do pečiva a soli, prilejeme zvyšok mlieka a olej, pridáme jogurt a vymiešame husté cesto. Potom ho preložíme na dosku a ešte rukami pekne premiesime. Potom ho vložíme do vymasteného igelitového vrecka, nepriedušne uzavrieme a ubytujeme v chladničke.
  3. A teraz už je na nás, či budeme langoše pripravovať už druhý deň alebo necháme cesto odpočívať pokojne ďalších 3-5 dní.
  4. Z cesta ukrajujeme menšie kúsky, tie roztlačíme dlaňou na pomastenej pracovnej doske a necháme ich chvíľku "nadýchnuť".
  5. Potom vyprážame vo vyššej vrstve oleja z oboch strán dozlatista.
  6. Ja natieram zmesou kyslej smotany a cesnaku, rozotreného so soľou, posypem strúhaným tvrdým syrom a navrch "fŕkam" kečup.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť