NajRecept.sk Sladké jedlá Šišky Jogurtové hrnčekové šišky bez kysnutia, naplnené šľahačkou a jahodami
Jogurtové hrnčekové šišky bez kysnutia, naplnené šľahačkou a jahodami
Recept Jogurtové hrnčekové šišky bez kysnutia, naplnené šľahačkou a jahodami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   6.7.2024

Jogurtové hrnčekové šišky bez kysnutia, naplnené šľahačkou a jahodami

Som zvedavý ako ma skritizujete za tieto domáce prvýkrát robené jogurtové šišky s jahodami a šľahačkou. Dúfam že to nie je až tak zlé. Všetkým by som sa chcel poďakovať za krásnu chválu na moje recepty. Veľmi si to vážim a pre veľký záujem prikladám recept. Autor: Martin Čzedron

35 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny
2 a 1/2 hrnčeka
polohrubá múka
250 ml (1 hrnček)
biely jogurt
5 lyžíc
kryštálový cukor
1 ks
vajce
3 lyžice
olej
1/2 lyžičky
jedlá sóda
štipka
soľ
na smaženie
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Oleja potrebujete toľko, aby boli šišky ponorené aspoň do polovice.
  2. Teplota surovín na šišky musí byť izbová, vtedy sa vám bude najlepšie pracovať.
  3. V mise zmiešame jogurt, vajíčko, soľ a cukor. Pridáme jedlú sódu a 3 lyžice oleja. Všetko dôkladne premiešame. Potom pridávame postupne preosiatu múku. Vypracujeme pružné cesto, ak je potrebné pridáme ešte múku alebo viac jogurtu.
  4. Cesto rozvaľkáme a vykrojíme kolieska, ktoré smažíme v rozpálenom oleji z oboch strán dozlata.
  5. Po vysmažení prekrojíme naplníme šľahačkou a jahodami, vrch bohato posypeme cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár