Jemný koláč so slivkami bez kysnutia

Recept Jemný koláč so slivkami bez kysnutia
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak máte ešte zásoby sliviek v chladničke, vyskúšajte klasický slivkový koláč. Tento je fantastický, cesto je krehké a tá vanilková vôňa pri pečení .... Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

500 ghladká múka
7 gsušené droždie
6 lyžícolej
100 gmaslo
2 ksvajce
80 gpráškový cukor
1 bal.vanilkový cukor
štipkasoľ
250 mlmlieko
2 kgslivky

Drobenka:

350 ghrubá múka
250 gmaslo
3 lyžicevanilkový cukor
200 gkryštálový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Slivky umyjeme, zbavíme kôstky a jednu stranu nakrojíme.
  2. Pripravíme plech o veľkosti 21 x 38 cm, dno vyložíme papierom na pečenie.
  3. Najskôr pripravíme mrveničku (drobenku). V miske zmiešame hrubú múku, maslo, vanilkový a kr. cukor a rukami spracujeme hmotu podobnú mokrému piesku.
  4. Vo veľkej miske zmiešame polovicu múky, sušené droždie, cukor, maslo, vajíčka, vanilkový cukor, štipku soli a vlažné mlieko.
  5. Postupne pridávame múku a spracujeme hladké cesto, ktoré rozložíme na dno formy. Poukladáme slivky, nakrojená časť ide hore a zľahka ich zapichneme do cesta.
  6. Posypeme mrveničkou a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 30 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť