NajRecept.sk Dezerty Múčniky Jemný koláč so slivkami bez kysnutia
Jemný koláč so slivkami bez kysnutia
Recept Jemný koláč so slivkami bez kysnutia
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Lacusin Lacusin    ·   9.1.2021

Jemný koláč so slivkami bez kysnutia

Ak máte ešte zásoby sliviek v chladničke, vyskúšajte klasický slivkový koláč. Tento je fantastický, cesto je krehké a tá vanilková vôňa pri pečení .... Autor: Lacusin

20 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

500 g
hladká múka
7 g
sušené droždie
6 lyžíc
olej
100 g
maslo
2 ks
vajce
80 g
práškový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
štipka
soľ
250 ml
mlieko
2 kg
slivky

Drobenka:

350 g
hrubá múka
250 g
maslo
3 lyžice
vanilkový cukor
200 g
kryštálový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Slivky umyjeme, zbavíme kôstky a jednu stranu nakrojíme.
  2. Pripravíme plech o veľkosti 21 x 38 cm, dno vyložíme papierom na pečenie.
  3. Najskôr pripravíme mrveničku (drobenku). V miske zmiešame hrubú múku, maslo, vanilkový a kr. cukor a rukami spracujeme hmotu podobnú mokrému piesku.
  4. Vo veľkej miske zmiešame polovicu múky, sušené droždie, cukor, maslo, vajíčka, vanilkový cukor, štipku soli a vlažné mlieko.
  5. Postupne pridávame múku a spracujeme hladké cesto, ktoré rozložíme na dno formy. Poukladáme slivky, nakrojená časť ide hore a zľahka ich zapichneme do cesta.
  6. Posypeme mrveničkou a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 30 minút.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár