Jemné tvarohové knedle

Recept Jemné tvarohové knedle
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jemné tvarohové knedle, ktoré môžete podávať ako prílohu alebo ako hlavné jedlo so sladkou omáčkou.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

3 hrnčekyjemný tvaroh
2 ksvajce
3 lyžicekryštálový cukor
1 lyžičkasoľ
2 šálkyhladká múka
100 gmaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Tvaroh vymiešame s vajíčkami, pridáme cukor, soľ. Do spracovanej hmoty pridáme múku. Cesto by malo byť mäkké a malo by sa s ním ľahko pracovať.
  2. Na pomúčenej pracovnej doske cesto spracujeme do valčeka, ktorý päsťou utlačíme. Nakrájame na malé kúsky, ktoré hádžeme do vriacej vody.
  3. Hneď, keď knedle vyplávajú na povrch, 3-4 minúty varíme a deravou vareškou ich vyberieme. Polejeme rozpusteným maslom a papáme. Dobrú chuť!

Zdroj: Povar

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť