Jemné kysnuté buchty

Recept Jemné kysnuté buchty

Pridal: NajLucka, 18.2.2021

Kategorie: Buchty, Sladké jedlá, Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúce kysnuté buchty, ktoré chutia každému. Plniť môžete ľubovoľnú náplňou.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 18.2.2021

Kategorie: Buchty, Sladké jedlá, Múčniky, Dezerty

SUROVINY

Potrebujeme na 16 ks buchtičiek:

400 gpolohrubá múka
4 ksžĺtok
40 gkryštálový cukor
1 bal.sušené droždie
140 mlteplé mlieko
60 gzmäknuté maslo
1 kscitrónová kôra
štipkasoľ
cca 50 g (na potieranie)maslo

Maková náplň:

100 gmletý mak
200 mlmlieko
50 gkryštálový cukor

Tvarohová náplň:

300 ghrudkovitý tvaroh
2 bal.vanilkový cukor
1 ksžĺtok
2 lyžicepráškový cukor
1 kscitrónová kôra

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Suché suroviny zmiešame v miske, pridáme žĺtky, maslo a teplé mlieko a mixérom vypracujeme hladké tuhšie cesto, ktoré prikryjeme a necháme na teplom mieste 1/2 hodiny vykysnúť.
  2. Potom cesto vyklopíme na dosku a s citom vyvaľkáme na obdĺžnik hrubý cca 0,5 cm a vykrajujeme radielkom 16 štvorcov, ktoré naplníme makovou alebo tvarohovou plnkou.
  3. Spojíme štyri konce štvorca, buchtu pekne uzavrieme a spojom nadol ich ukladáme do radu na maslom vymastený plech.
  4. Dôležité je použiť malý plech, aby sa buchty dotýkali. Buchty necháme ešte 1/2 hodiny kysnúť, potrieme ich rozpusteným maslom a dáme upiecť do vyhriatej rúry na cca 180 stupňov. Pečieme do hneda a potom necháme vychladnúť v plechu, aby sa nám pekne oddelili. Posypeme práškovým cukrom a podávame. Dobrú chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť