NajRecept.sk Sladké jedlá Buchty Jemné kysnuté buchty
Jemné kysnuté buchty
Recept Jemné kysnuté buchty
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   18.2.2021

Jemné kysnuté buchty

Vynikajúce kysnuté buchty, ktoré chutia každému. Plniť môžete ľubovoľnú náplňou.

Suroviny

Potrebujeme na 16 ks buchtičiek:

400 g
polohrubá múka
4 ks
žĺtok
40 g
kryštálový cukor
1 bal.
sušené droždie
140 ml
teplé mlieko
60 g
zmäknuté maslo
1 ks
citrónová kôra
štipka
soľ
cca 50 g (na potieranie)
maslo

Maková náplň:

100 g
mletý mak
200 ml
mlieko
50 g
kryštálový cukor

Tvarohová náplň:

300 g
hrudkovitý tvaroh
2 bal.
vanilkový cukor
1 ks
žĺtok
2 lyžice
práškový cukor
1 ks
citrónová kôra
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Suché suroviny zmiešame v miske, pridáme žĺtky, maslo a teplé mlieko a mixérom vypracujeme hladké tuhšie cesto, ktoré prikryjeme a necháme na teplom mieste 1/2 hodiny vykysnúť.
  2. Potom cesto vyklopíme na dosku a s citom vyvaľkáme na obdĺžnik hrubý cca 0,5 cm a vykrajujeme radielkom 16 štvorcov, ktoré naplníme makovou alebo tvarohovou plnkou.
  3. Spojíme štyri konce štvorca, buchtu pekne uzavrieme a spojom nadol ich ukladáme do radu na maslom vymastený plech.
  4. Dôležité je použiť malý plech, aby sa buchty dotýkali. Buchty necháme ešte 1/2 hodiny kysnúť, potrieme ich rozpusteným maslom a dáme upiecť do vyhriatej rúry na cca 180 stupňov. Pečieme do hneda a potom necháme vychladnúť v plechu, aby sa nám pekne oddelili. Posypeme práškovým cukrom a podávame. Dobrú chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár