Jemné cuketové placky s chutnou náplňou z kyslej smotany

Recept Jemné cuketové placky s chutnou náplňou z kyslej smotany
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Cuketa, cuketa a ešte raz cuketa. Už pomaly mizne celá cuketová úroda a ja sa veľmi teším. Tento rok sa jej urodilo až až. Budúci rok posadím o polovicu menej, pretože už mi dochádzajú nápady, ako ju spotrebovať. Cuketové vyprážané tyčinky už nechce jesť nik, cuketovú polievku som minulý týždeň jedla dva dni a teraz som urobila cuketové jemné placky na štýl palaciniek a zmizli z taniera za 3 minúty. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

1 kscuketa
1 ksvajce
2/3 hrnčekahladká múka
3/4 hrnčekamlieko
1/2 lyžičkysoľ
soľ
korenie
na vyprážanierastlinný olej

Náplň:

2 lyžicemajonéza
2 lyžicekyslá smotana
2 strúčikycesnak
zväzokkôpor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cuketu očistíme a nastrúhame. Necháme chvíľu odstáť a potom zlejeme prebytočnú tekutinu. Pridáme soľ, korenie, mlieko a postupne múku. Vymiešame jednotné cesto.
  2. Z cesta formujeme jednotlivé placky (palacinky), ktoré smažíme na malom množstve oleja z oboch strán dozlatista.
  3. Keď sú palacinky hotové, pripravíme si plnku. Zmiešame majonézu, smotanu, nasekaný kôpor a pretlačený cesnak.
  4. Náplň navrstvíme na palacinky a zrolujeme.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť