NajRecept.sk Dezerty Koláče Jemné čokoládové rezy
Jemné čokoládové rezy
Recept Jemné čokoládové rezy
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Petra H Petra H    ·   3.3.2021

Jemné čokoládové rezy

Pudingový krém vymiešaný s maslom a jemné piškótové cesto. Výborný koláčik s čokoládovou chuťou. Autor: Petra

40 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

400 g
polohrubá múka
120 g
práškový cukor
2 ks
žĺtok
100 g
maslo
175 g
kyslá smotana
2 lyžice
kakao
1 lyžička
prášok do pečiva
štipka
soľ

Krém:

2 bal.
čokoládový puding
400 ml
mlieko
100 g
maslo
120 g
kryštálový cukor
100 g
nutela
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Múku si zmiešame s práškovým cukrom, pridáme prášok do pečiva a štipku soli. Maslo si vymiešame spolu so žĺtkami a pridáme kyslú smotanu. K maslu pridávame sypkú zmes a spracovávame hladké cesto, ktoré si rozdelíme na 3 časti.
  2. Do dvoch častí pridáme po lyžici kakaa. Tri cestá si upečieme na obrátenej strane plechu pri teplote 180 stupňov. Pečieme cca 8-10 minút. Pred pečením ich popicháme vidličkou.
  3. Do mlieka pridáme cukor a zohrejeme. Pridáme pudingové prášky a dôkladne miešame, aby sme nemali hrudky. Uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.
  4. Po vychladnutí vmiešame maslo a nutelu. Spojíme mixérom.
  5. Na tmavý plát cesta si natrieme 1/2 krému, položíme svetlý plát cesta a navrstvíme druhú časť krému. Trocha krému si necháme na vrch. Utlačíme to druhým tmavým cestom a zaťažíme na 1 hodinu knihami.
  6. Vrch ozdobíme zvyšným krémom a vidličkou urobíme rôzne tvary. Nakrájame na úhľadné rezy a podávame. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár