Jemné čokoládové rezy

Recept Jemné čokoládové rezy
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pudingový krém vymiešaný s maslom a jemné piškótové cesto. Výborný koláčik s čokoládovou chuťou. Autor: Petra

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

400 gpolohrubá múka
120 gpráškový cukor
2 ksžĺtok
100 gmaslo
175 gkyslá smotana
2 lyžicekakao
1 lyžičkaprášok do pečiva
štipkasoľ

Krém:

2 bal.čokoládový puding
400 mlmlieko
100 gmaslo
120 gkryštálový cukor
100 gnutela

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Múku si zmiešame s práškovým cukrom, pridáme prášok do pečiva a štipku soli. Maslo si vymiešame spolu so žĺtkami a pridáme kyslú smotanu. K maslu pridávame sypkú zmes a spracovávame hladké cesto, ktoré si rozdelíme na 3 časti.
  2. Do dvoch častí pridáme po lyžici kakaa. Tri cestá si upečieme na obrátenej strane plechu pri teplote 180 stupňov. Pečieme cca 8-10 minút. Pred pečením ich popicháme vidličkou.
  3. Do mlieka pridáme cukor a zohrejeme. Pridáme pudingové prášky a dôkladne miešame, aby sme nemali hrudky. Uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.
  4. Po vychladnutí vmiešame maslo a nutelu. Spojíme mixérom.
  5. Na tmavý plát cesta si natrieme 1/2 krému, položíme svetlý plát cesta a navrstvíme druhú časť krému. Trocha krému si necháme na vrch. Utlačíme to druhým tmavým cestom a zaťažíme na 1 hodinu knihami.
  6. Vrch ozdobíme zvyšným krémom a vidličkou urobíme rôzne tvary. Nakrájame na úhľadné rezy a podávame. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť