Jemné bublinkové palacinky

Recept Jemné bublinkové palacinky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Výborné palacinky trochu inak. Vyskúšajte tento recept a ochutnajte jemné bublinkové palacinky. Čím tenšiu palacinku na panvici vytvoríte, tým budete mať palacinku viac bublinkovú. Ja som palacinky robila trošku hrubšie, tak sú bublinky menšie a je ich oveľa menej, ale mám to vyskúšané. Čím tenšie, tým viac bublinkové. Určite vyskúšajte. Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

3 a 1/4 hrnčekamlieko
10 gsušené droždie
2 ksvajce
500 ghladká múka
2 lyžicekryštálový cukor
1 lyžičkasoľ
2 lyžicerastlinný olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. 1/4 hrnčeka mlieka ohrejeme, pridáme droždie, štipku soli a lyžičku kr. cukru. Necháme na teplom mieste nakysnúť - droždie začne bublať.
  2. Keď nám vzišiel kvások, postupne pridáme ostatné suroviny, okrem oleja a vypracujeme hladké cesto, bez hrudiek. Nakoniec pridáme olej a znova premiešame.
  3. Pripravené cesto necháme na teplom mieste zakryté kysnúť. Cesto by malo zväčšiť svoj objem až štvornásobne, preto zvolíme veľkú misu, v ktorej bude cesto kysnúť.
  4. Vykysnuté cesto naberačkou vrstvíme na rozpálenú panvicu (správne spracované cesto spoznáte podľa toho, že na panvici sa vytvárajú malé bublinky, ktoré postupne praskajú). Opekáme z oboch strán.
  5. Jemné palacinky môžeme naplniť plnkou podľa vlastnej chuti - tvaroh, lekvár, marmeláda, šľahačka, ... Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť