NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Jemné a šťavnaté mäsko - zapekané kuracie prsia
Jemné a šťavnaté mäsko - zapekané kuracie prsia
Recept Jemné a šťavnaté mäsko - zapekané kuracie prsia
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   24.11.2020

Jemné a šťavnaté mäsko - zapekané kuracie prsia

Bez vyprážania pripravené zapekané kuracie rezne. Pripraviť ich môžete dvoma spôsobmi, je len na vás, ktorý si vyberiete.

Suroviny

Prvý spôsob:

500 g
kuracie prsia
5 lyžíc
majonéza
2 lyžice
horčica
2 lyžice
biele víno
1/2 lyžice
citrónová šťava
soľ
strúhanka

Druhý spôsob:

500 g
kuracie prsia
200 ml
biely jogurt
200 g
majonéza
4 strúčiky
cesnak
soľ
korenie
strúhanka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kuracie mäso nakrájame na menšie rezne, ktoré vložíme do zapekacej misky.
  2. V miske vymiešame majonézu s horčicou, bielym vínom a citrónovou šťavou. Ochutíme soľou a potrieme touto marinádou mäso v zapekacej mise. /Pri príprave druhej marinády zmiešame suroviny, ktoré sú na to určené./
  3. Odložíme do chladničky na 15 minút a následne každý kúsok mäsa obalíme v strúhanke a položíme späť do zapekacej misy.
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov do zlata.

Zdroj: Coolinarika

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár