Jemné a šťavnaté mäsko - zapekané kuracie prsia

Recept Jemné a šťavnaté mäsko - zapekané kuracie prsia

Pridal: NajLucka, 24.11.2020

Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Bez vyprážania pripravené zapekané kuracie rezne. Pripraviť ich môžete dvoma spôsobmi, je len na vás, ktorý si vyberiete.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 24.11.2020

Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

SUROVINY

Prvý spôsob:

500 gkuracie prsia
5 lyžícmajonéza
2 lyžicehorčica
2 lyžicebiele víno
1/2 lyžicecitrónová šťava
soľ
strúhanka

Druhý spôsob:

500 gkuracie prsia
200 mlbiely jogurt
200 gmajonéza
4 strúčikycesnak
soľ
korenie
strúhanka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kuracie mäso nakrájame na menšie rezne, ktoré vložíme do zapekacej misky.
  2. V miske vymiešame majonézu s horčicou, bielym vínom a citrónovou šťavou. Ochutíme soľou a potrieme touto marinádou mäso v zapekacej mise. /Pri príprave druhej marinády zmiešame suroviny, ktoré sú na to určené./
  3. Odložíme do chladničky na 15 minút a následne každý kúsok mäsa obalíme v strúhanke a položíme späť do zapekacej misy.
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov do zlata.

Zdroj: Coolinarika

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť