NajRecept.sk Dezerty Bábovky Jemná nedeľná orechová bábovka
Jemná nedeľná orechová bábovka
Recept Jemná nedeľná orechová bábovka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mineralka Mineralka    ·   6.11.2022

Jemná nedeľná orechová bábovka

V nedeľu, po výdatnom obede sa žiada niečo sladké. A čo iné ako bábovka by to mohlo byť. Odporúčam vyskúšať chutnú orechovú bábovku, ktorá je jemná ako pierko. Autor: Mineralka

20 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

3 ks
vajce
140 g
trstinový cukor
štipka
soľ
200 ml
acidofilné mlieko
1/2 dcl
olej
150 g
vlašské orechy
160 g
polohrubá múka
1 bal.
prášok do pečiva
na poprášenie
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vlašské orechy na sucho opražíme na panvici a zomelieme. V miske vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Pridáme acidofilné mlieko s olejom. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a orechami, striedavo pridávame sneh vyšľahaný z bielkov so štipkou soli. Opatrne zamiešame.
  2. Cesto vylejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy. Pečieme pri 175 stupňoch asi 40 min. Bábovku môžeme skontrolovať pichnutím špáradla, či je dobre upečená. Ak by ešte nebola, dopečieme ju pod alobalom.
  3. Vychladnutú bábovku posypeme práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár