Jednoduchý sypaný makovník

Recept Jednoduchý sypaný makovník

Pridal: Mineralka, 15.9.2020

Kategorie: Štrúdle a záviny, Dezerty, Múčniky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Makovníček, ten sa veru vydaril. Jeden z mojich obľúbených receptov na makový závin. Plnku netreba variť, jednoducho ju nasypete na cesto a je hotovo. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Mineralka, 15.9.2020

Kategorie: Štrúdle a záviny, Dezerty, Múčniky

SUROVINY

Cesto:

500 ghrubá múka
40 gdroždie
300 mlmlieko
60 gkryštálový cukor
80 mlolej

Náplň:

250 gmak
250 gkryštálový cukor
trochaolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do veľkej misy dáme múku, do stredu urobíme jamku, nalejeme teplé mlieko, pridáme cukor, olej, droždie a necháme chvíľu odstáť. Vzíde kvások a spracujeme hladké cesto, ktoré necháme nakysnúť.
  2. Vykysnuté cesto rozdelíme na polovicu. Každý plát rozvaľkáme, posypeme makovou náplňou (iba zmiešame mak s cukrom). Pokvapkáme olejom. Cesto s plnkou zrolujeme do závinu.
  3. Záviny preložíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre. Ešte pred pečením nezabudnite záviny popichať vidličkou alebo špáradlom, aby počas pečenia nepopraskali. Necháme ešte kysnúť cca 15 minút.
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov dozlatista.
  5. Pred podávaním môžete ešte vrch posypať práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť