Jednoduchý medový krémeš

Recept Jednoduchý medový krémeš
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Nie, nie, nie... nebojte sa, že by som vás, nieto ešte svojich miláčikov, okradla o nedeľný zákusok. Samozrejme, že som sa zase snažila na víkend vymyslieť niečo sviatočnejšieho. Už dlho som ho chcela vyskúšať. A podaril sa nad očakávanie dobre... Autor: Danka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

500 ghladká múka
190 gpráškový cukor
5 gsóda bikarbóna
2 ksžĺtok
2 ksvajce
90 gtuk na pečenie (dala som Heru)
50 gtekutý med

Krém:

1 lmlieko
200 gkryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
2 ksžĺtok
120 gpudingový prášok
250 gzmäknuté maslo

Šľahačka:

700 mlsmotana na šľahanie
100 gkryštálový cukor
3 bal.vanilkový cukor
3 bal.stužovač šľahačky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vypracujeme hladké cesto, rozdelíme na dve časti a každú zvlášť vyvaľkáme na veľkosť veľkého plytkého plechu (42x22cm). Jednu placku prenesieme pomocou valčeka na plech, vystlaný papierom na pečenie a pečieme asi 8-10 minút na 160 stupňov.
  2. Upečený plát zosunieme na pracovnú dosku a po vychladnutí otočíme a zlúpneme papier.
    Ten istý, už použitý plech vymažeme maslom, vysypeme hrubou múkou a pomocou valčeka naň prenesieme druhý plát cesta a upečieme obdobným spôsobom ako prvý, len potom necháme vychladnúť na plechu.
  3. Vychladnutý plát potrieme pudingovo-maslovým krémom, naň natrieme vyšľahanú šľahačku a všetko zakryjeme druhým plátom cesta. Ľahko, ale rovnomerne zaťažíme a necháme do druhého dňa v chlade odležať.
  4. Hotové rezy posypeme práškovým cukrom.
  5. Krém:
    Z mlieka, cukrov, žĺtkov a pudinkových práškov uvaríme hustý puding a potom necháme celkom vychladnúť. Po častiach do neho zašľaháme zmäknuté maslo.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť