Jednoduchý koláč Černoško s čerešňami

Recept Jednoduchý koláč Černoško s čerešňami
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Rýchly, extra kakaový s výdatnou dávkou ovocia. Môžete použiť čerešne, čučoriedky, hrušky, jablká, jahody,...

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

2 hrnčekypolohrubá múka
200 gmaslo
1/3 hrnčekavoda
3 lyžiceolej
5 lyžíckakao (ploché lyžice)
1 hrnčekkryštálový cukor
2 lyžičkavanilkový cukor
1,5 lyžičkyprášok do pečiva
5 ksvajce
400 gčerešne
na posypaniepráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na rozpálenej panvici rozpustíme maslo, pridáme 1/3 šálky vody, olej, kryštálový cukor, kakao a zohrejeme. Následne odstavíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
  2. Keď je hmota izbovej teploty, pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva, žĺtky, vanilkový cukor a všetko spolu dôkladne zmiešame.
  3. Do takto pripravenej hmoty zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
  4. Pripravíme si menšiu formu na pečenie o rozmere 25 x 25 cm, vyložíme ju papierom na pečenie a navrstvíme cesto. Na cesto poukladáme čerešne tesne vedľa seba.
  5. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 55 minút.
  6. Upečený koláč vyberieme a necháme vychladnúť. Vrch môžeme posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Zdroj: S cukrom pudrom

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť