NajRecept.sk Podľa ovocia Jahody Jednoduchý koláč Černoško s čerešňami
Jednoduchý koláč Černoško s čerešňami
Recept Jednoduchý koláč Černoško s čerešňami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   29.5.2021

Jednoduchý koláč Černoško s čerešňami

Rýchly, extra kakaový s výdatnou dávkou ovocia. Môžete použiť čerešne, čučoriedky, hrušky, jablká, jahody,...

Suroviny

Budeme potrebovať:

2 hrnčeky
polohrubá múka
200 g
maslo
1/3 hrnčeka
voda
3 lyžice
olej
5 lyžíc
kakao (ploché lyžice)
1 hrnček
kryštálový cukor
2 lyžička
vanilkový cukor
1,5 lyžičky
prášok do pečiva
5 ks
vajce
400 g
čerešne
na posypanie
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na rozpálenej panvici rozpustíme maslo, pridáme 1/3 šálky vody, olej, kryštálový cukor, kakao a zohrejeme. Následne odstavíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
  2. Keď je hmota izbovej teploty, pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva, žĺtky, vanilkový cukor a všetko spolu dôkladne zmiešame.
  3. Do takto pripravenej hmoty zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
  4. Pripravíme si menšiu formu na pečenie o rozmere 25 x 25 cm, vyložíme ju papierom na pečenie a navrstvíme cesto. Na cesto poukladáme čerešne tesne vedľa seba.
  5. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 55 minút.
  6. Upečený koláč vyberieme a necháme vychladnúť. Vrch môžeme posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Zdroj: S cukrom pudrom

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár