Jednoduchý a pritom fantastický recept na pudingové kocky s kyslou smotanou

Jednoduchý a pritom fantastický recept na pudingové kocky s kyslou smotanou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúci a pritom tak jednoduchý. Puding a kyslá smotana sú dokonalá kombinácia na jednoduchý krém. Ja ešte pridávam rum, ale ak koláčik budú jesť aj deti, dám arómu. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Krém:

500 mlmlieko
200 gkryštálový cukor
2 bal.vanilkový puding
450 gkyslá smotana
50 mlrum

Cesto:

400 ghladká múka
1 ksvajce
250 gmaslo alebo stužený tuk
1 lyžičkaprášok do pečiva
100 gpráškový cukor
2 lyžicekakao
1-2 lyžicakyslá smotana (podľa potreby)

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny na cesto dáme do misky a vypracujeme guľôčku. Cesto rozdelíme na polovicu a rozvaľkáme na veľkosť plechu.
  2. Jeden plát položíme na dno plechu s papierom na pečenie, navrstvíme krém a položíme druhý plát cesta. Popicháme vidličkou a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi pol hodiny - sledujeme.
  3. Upečený koláč necháme vychladnúť na plechu a vrch polejeme rozpustenou čokoládou.
  4. Krém:
    Do mlieka pridáme cukor a vanilkový pudingový prášok. Klasickým spôsobom uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Potom ho zmiešame s kyslou smotanou a pridáme aj rum (nemusí byť).
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť