Jednoduchý a pritom fantastický recept na pudingové kocky s kyslou smotanou

Pridal: Triniti, 21.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Narodeniny, Koláče, Zákusky, Buchty, Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Vynikajúci a pritom tak jednoduchý. Puding a kyslá smotana sú dokonalá kombinácia na jednoduchý krém. Ja ešte pridávam rum, ale ak koláčik budú jesť aj deti, dám arómu. Autor: Triniti
FOTKA OD VÁS
Pridal: Triniti, 21.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Narodeniny, Koláče, Zákusky, Buchty, Dezerty
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Krém:
500 mlmlieko
200 gkryštálový cukor
2 bal.vanilkový puding
450 gkyslá smotana
50 mlrum
Cesto:
400 ghladká múka
1 ksvajce
250 gmaslo alebo stužený tuk
1 lyžičkaprášok do pečiva
100 gpráškový cukor
2 lyžicekakao
1-2 lyžicakyslá smotana (podľa potreby)
- Všetky suroviny na cesto dáme do misky a vypracujeme guľôčku. Cesto rozdelíme na polovicu a rozvaľkáme na veľkosť plechu.
- Jeden plát položíme na dno plechu s papierom na pečenie, navrstvíme krém a položíme druhý plát cesta. Popicháme vidličkou a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi pol hodiny - sledujeme.
- Krém:
Do mlieka pridáme cukor a vanilkový pudingový prášok. Klasickým spôsobom uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Potom ho zmiešame s kyslou smotanou a pridáme aj rum (nemusí byť).
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Jednoduchý a přitom fantastický recept na pudinkové kostky se zakysanou smetanou.
KOMENTÁRE K RECEPTU