Jednoduchý a extra rýchly tvarohový závin

Recept Jednoduchý a extra rýchly tvarohový závin

Pridal: Triniti, 3.6.2021

Kategorie: Štrúdle a záviny, Dezerty, Múčniky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Čakáte návštevu a nemáte pripravené pohostenie? Vyskúšajte pripraviť extra rýchly závin s tvarohovou plnkou a hrozienkami s rumovou príchuťou. Ja som ho piekla asi hodinku pred tým, než sa mi ohlásila návšteva a všetko som stihla. Ešte aj upratať po mojom pečení a voňalo to tu neskutočne dobre. Závin stihol aj vychladnúť na mriežke a návšteva si pochutnala. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 3.6.2021

Kategorie: Štrúdle a záviny, Dezerty, Múčniky

SUROVINY

Budeme potrebovať:

1 bal.lístkové cesto
100 ghrozienka
100 mlteplá voda
2 lyžicerum
500 gtvaroh
80 gkryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
2 ksvajce
citrónová kôra
práškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Hrozienka namočíme do teplej vody, do ktorej sme pridali rum a necháme napučať.
  2. V druhej miske vymiešame tvaroh s kryštálovým a vanilkovým cukrom, pridáme jeden žĺtok. Jeden bielok dáme do hrnčeka a vidličkou vyšľaháme do snehu a lyžicou sneh vmiešame do tvarohovej náplne. Pridáme napučané hrozienka a ešte raz premiešame.
  3. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov a lístkové cesto rozvaľkáme na tenký plát s veľkosťou 25 x 30 cm. Do stredu navrstvíme tvarohovú plnku. Žĺtkom potrieme kraje cesta a preložíme ich cez plnku, aby počas pečenia plnka nevytiekla. Ľavý kraj cesta preložíme cez náplň, vrch potrieme žĺtkom a preložíme aj pravý kraj cesta. Jemne rukami pritlačíme, aby sa cesto nalepilo na cesto potreté žĺtkom a vidličkou popicháme.
  4. Závin preložíme na plech vyložený papierom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme cca 45 minút. Vrch môžete potrieť žĺtkom, ale nemusíte.
  5. Upečený závin bohato posypeme práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť