NajRecept.sk Cestá Odpaľované cesto Jednoduché žĺtkové venčeky
Jednoduché žĺtkové venčeky
Recept Jednoduché žĺtkové venčeky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Lenulinka    ·   26.1.2021

Jednoduché žĺtkové venčeky

Vynikajúce, krehučké venčeky, plnené žĺtkovým krémom. Autor: Lenulinka

55 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny

Hmota:

150 g
hladká múka
250 ml
voda
5 ks
vajce
štipka
soľ
100 g
maslo

Krém:

2 ks
žĺtok
250 ml
mlieko
1 bal.
vanilkový puding
120 g
kryštálový cukor
220 g
maslo
1 bal.
vanilkový cukor
2 lyžice
rum
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr pripravíme odpaľované cesto: Zvaríme vodu, pridáme 100 g masla, soľ, stiahneme plameň, zvoľna za stáleho miešania prisypávame múku a miešame na miernom plameni ešte asi 5 minút. Necháme vychladnúť pri občasnom zamiešaní a potom zašľaháme vajcia.
  2. Cesto naplníme do pláteného vrecka s ozdobnou trubičkou a nastriekame na vymastený plech malé venčeky, v rúre napuchnú, dávame ich teda radšej ďalej od seba.
  3. Krém:
    Uvaríme vanilkový puding v mlieku zmiešanom s dvoma žĺtkami bez cukru. Za stáleho miešania vychladíme. Z masla, cukru a vanilkového cukru vyšľaháme penu. Pre ochutenie môžeme pridať lyžicu rumu. Opatrne miešame puding s maslovým krémom, obe hmoty musia mať rovnakú teplotu, aby sa nezrazili.
  4. Venčeky pečieme vo vyhriatej rúre na 230 ° C, po 10 minútach stlmíme na 180 ° C a pečieme ešte asi 10 - 15 minút dozlatista. Rúru zbytočne neotvárame. Hotové venčeky necháme schladiť, pozdĺžne rozkrojíme a nastriekame dovnútra žĺtkový krém. Hotové môžeme pocukrovať. Uchovávame v chlade.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Zbierky receptov

Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste

Viac zbierok
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov