Jednoduché žĺtkové venčeky

Pridal: Lenulinka, 26.1.2021
Kategorie: Cestá, Odpaľované cesto, Dezerty, Múčniky, Koláče, keksíky, sušienky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Vynikajúce, krehučké venčeky, plnené žĺtkovým krémom. Autor: Lenulinka
FOTKA OD VÁS
Pridal: Lenulinka, 26.1.2021
Kategorie: Cestá, Odpaľované cesto, Dezerty, Múčniky, Koláče, keksíky, sušienky
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Hmota:
150 ghladká múka
250 mlvoda
5 ksvajce
štipkasoľ
100 gmaslo
Krém:
2 ksžĺtok
250 mlmlieko
1 bal.vanilkový puding
120 gkryštálový cukor
220 gmaslo
1 bal.vanilkový cukor
2 lyžicerum
- Najskôr pripravíme odpaľované cesto: Zvaríme vodu, pridáme 100 g masla, soľ, stiahneme plameň, zvoľna za stáleho miešania prisypávame múku a miešame na miernom plameni ešte asi 5 minút. Necháme vychladnúť pri občasnom zamiešaní a potom zašľaháme vajcia.
- Cesto naplníme do pláteného vrecka s ozdobnou trubičkou a nastriekame na vymastený plech malé venčeky, v rúre napuchnú, dávame ich teda radšej ďalej od seba.
- Krém:
Uvaríme vanilkový puding v mlieku zmiešanom s dvoma žĺtkami bez cukru. Za stáleho miešania vychladíme. Z masla, cukru a vanilkového cukru vyšľaháme penu. Pre ochutenie môžeme pridať lyžicu rumu. Opatrne miešame puding s maslovým krémom, obe hmoty musia mať rovnakú teplotu, aby sa nezrazili. - Venčeky pečieme vo vyhriatej rúre na 230 ° C, po 10 minútach stlmíme na 180 ° C a pečieme ešte asi 10 - 15 minút dozlatista. Rúru zbytočne neotvárame. Hotové venčeky necháme schladiť, pozdĺžne rozkrojíme a nastriekame dovnútra žĺtkový krém. Hotové môžeme pocukrovať. Uchovávame v chlade.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Jednoduché žloutkové věnečky.
KOMENTÁRE K RECEPTU