Jednoduché šľahačkové rožky plnené lekvárom - cesto iba z troch surovín

Recept Jednoduché šľahačkové rožky plnené lekvárom - cesto iba z troch surovín
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Fantastické rožky plnené lekvárom. Zvonku chrumkavé a vo vnútri krehučké. Do cesta pridávam smotanu na šľahanie - je to dokonalá surovina, ktorá dodá cestu chrumkavosť a zároveň i jemnosť. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

500 ghladká múka
300 gstužený tuk
250 mlsmotana na šľahanie
na plnenielekvár
na posypaniepráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Hladkú múku preosejeme do misky, pridáme na hrubom strúhadle nastrúhaný stužený tuk a nakoniec prilejeme aj smotanu.
  2. Vypracujeme guličku cesta, ktorú zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na minimálne 2 hodiny.
  3. Potom cesto rozdelíme na 8 rovnakých častí. Každú časť rozvaľkáme do tvaru kruhu. Kruh nakrájame na trojuholníky, naplníme lekvárom alebo domácim džemom a od širšej časti zrolujeme.
  4. Vytvarujeme tak rožok, ktorý uložíme na papierom vyložený plech a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 220 stupňov asi 10 minút.
  5. Upečené rožky posypeme práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť