NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Punčové rezy Jednoduché punčové rezy
Jednoduché punčové rezy
Recept Jednoduché punčové rezy
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Jaja79    ·   28.4.2021

Jednoduché punčové rezy

Existujú iba 2 skupiny ľudí. Tí, ktorí punčové rezy milujú a tí, ktorí punčové rezy nenáviadia. Určite vyskúšajte tento recept. Je naozaj veľmi jednoduchý a vynikajúci. Autor: Jaja79

55 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny

Cesto:

10 ks
vajce
600 g
polohrubá múka
1 a 1/2 bal.
prášok do pečiva
500 g
kryštálový cukor
10 lyžíc
olej
10 lyžíc
mlieko

Zálievka:

240 g
kryštálový cukor
150 ml
voda
2 lyžice
malinový sirup
1 bal.
vanilkový cukor
2 ks
citrón
2 ks
pomaranč
100 g
maslo
100 ml
rum

Poleva:

250 g
práškový cukor
3 lyžice
rum
1 lyžica
malinový sirup
1 lyžica (podľa potreby)
mlieko
400 g
malinový džem
štipka
červené potravinárske farbivo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr upečeme 2 pláty cesta. Na jeden plát budeme potrebovať 3 žĺtky, ktoré vyšľaháme so 150 g kr. cukru, 3 lyžicami oleja a mlieka. 180 g múku zmiešame s polovicou balíčka prášku do pečiva a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtkovej zmesi striedavo pridáme sypkú zmes a vyšľahaný sneh. Cesto upečieme pri teplote 180 stupňov. Trvá to cca 15 minút. Obe cestá necháme vychladnúť. Tretí plát cesta upečieme rovnako, ale upečieme ho zo 4 vajec (použijeme rovnaký postup). Pridáme aj potravinárske farbivo, aby sa plát zafarbil do ružova - žĺtky vyšľaháme s 200 g cukru a farbivom do peny, pridáme zmes múky a prášku do pečiva a vyšľahaný sneh z bielkov. Po upečení necháme tiež vychladnúť. Chladnúť nechávame aj s papierom na pečenie. 
  2. Plát zo 4 vajec dáme do plechu, v ktorom sa piekol a riadne ho polejeme pripravenou zálievkou - vodu s cukrom necháme variť, aby sa cukor rozpustil a do horúceho dáme maslo. Necháme vychladnúť. Pridáme kôru z pomarančov a citrónov a následne aj šťavu, vanilkový cukor, sirup a rum. Takto popolievaný plát cesta necháme stáť asi pol hodinu. 
  3. Jeden plát z 3 vajec natrieme džemom, natretou stranou priložíme na poliaty ružový plát, pomocou plechu pretočíme tak, aby bol poliaty plát hore a stiahneme papier na pečenie. Druhý plát z 3 vajec potrieme džemom a natretou stranou položíme na poliaty plát. Papier necháme a poriadne zaťažíme do druhého dňa. Ja dávam do chladničky, ale postačí aj chladná komora. 
  4. Na druhý deň stiahneme papier na pečenie a polejeme polevou - ja som polevu kúpila hotovú, ale pridávam vám recept na tú domácu. Práškový cukor dobre vymiešame s rumom a štipkou potravinárskej farby, sirupom a mliekom. Mlieko pridávajte po lyžiciach. Hustú polevou natrieme na povrch a necháme zaschnúť.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Zbierky receptov

Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste

Viac zbierok
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov