Jednoduché medové rezy

Recept Jednoduché medové rezy
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Najhoršie na tomto dezerte je to čakanie. Obvykle koláčik nechávam v chlade odstáť asi 1 deň, ale hodilo by sa pokojne aj tento čas zdvojnásobiť. Je vynikajúce, krehký a chutný. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

2 lyžicemed
60 gmaslo
200 gcukor
2 ksvajce
440 ghladká múka
2 lyžičkysóda
1 lyžičkakakao

Krém:

60 ghladká múka
500 mlmlieko
150 gprášková cukor
250 gmaslo
50 mlrum

Poleva:

100 gčokoláda
50 gHera

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Nad parou šľaháme med, maslo, cukor a vajcia tak dlho, kým zmes nezhustne a kým nedostane zlatú farbu. V mise zmiešame múku so sódou a pridáme šľahanú zmes a kakao.
  2. Cesto rozdelíme na 3 diely. Každý rozvaľkáme na tenkú placku a upečieme. Pečieme na 160 st. asi 7 min.
  3. Krém: Z múky a 60 g masla pripravíme svetlú zápražku. Pridáme studené mlieko, privedieme k varu a miešame do zhustnutia. Pridáme rum a necháme vychladnúť.
  4. Zvyšok masla izbovej teploty zmiešame s cukrom a postupne zašľaháme vychladnutú kašu zo zápražky a mlieka.
  5. Upečené cestá zlepíme krémom a polejeme čokoládou. Necháme minimálne 1 deň uležať.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť