Jednoduché, lahodné a osviežujúce mandarínkove kocky

Recept Jednoduché, lahodné a osviežujúce mandarínkove kocky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Včera som piekla jedny osviežujúce rezy a tak premýšľam, že som ich zabudla nafotiť, prídem k mobilu a pozerám, že fotky v mobile mám. To už bude asi vekom alebo neviem čím, že ak niečo dopečiem, nafotím to a hneď aj zabudnem, že som niečo nafotila: D Vynikajúce, osviežujúce a s tým želé dokonca, dovolím si tvrdiť, že neodolateľné :) Autor: Simona

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

4 ksvajce
120 gkrupicový cukor
1 bal.vanilínový cukor
1 lyžičkacitrónová kôra
120 gpolohrubá múka
1 lyžičkaprášok do pečiva

Náplň:

2 bal.mandarínkový kompót
1 tégliksmotana na šľahanie
2 kelímkykrémovitá kyslá smotana (čím hustejšia, tým lepšie)
2 lyžicekrupicový cukor

Želé:

2 bal.vanilkový puding
šťavaz oboch mandarinkových kompótov
na doplnenievoda
2 lyžicekrupicový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Príprava cesta:
    Do misy rozklepnite vajcia, prisypte oba druhy cukru. Elektrickým šľahačom šľahajte najskôr pri strednej rýchlosti a potom na najvyššej, aby ste získali takmer bielu hmotu ušľahanú do peny (cukor sa úplne rozpustí).
  2. Znížte rýchlosť elektrického šľahača na strednú. Do pripravenej peny po lyžičkách pridávajte preosiatu múku s práškom do pečiva a citrónovú kôru.
  3. Rúru predhrejte na 180° C. Cesto nalejte na plech s vyšším okrajom, vyložený papierom na pečenie a pečte asi 20 min.
  4. Príprava náplne:
    Vyšľahajte šľahačku, aby bola tuhá. Potom ju opatrne zmiešajte s kyslou smotanou a do zmesi primiešajte odkvapkané ovocie a cukor. Vzniknutú náplň rovnomerne rozotrite na vychladnutý korpus a nechajte v chlade trochu stuhnúť. Medzitým pripravte ovocné želé. 
  5. Príprava želé:
    Šťavu z oboch kompótov dolejte vodou, aby ste získali 750 ml tekutiny. Pridajte cukor a vanilkový puding v prášku. Dôkladne ho rozmiešajte v ovocnom základe a potom povarte - výsledkom by mal byť krásne hladký krém.
  6. Keď želé trochu vychladne, nalejte ho na náplň a dajte do chladu stuhnúť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť