Jednoduché čokoládovo pudingové rezy podľa starého receptu

Jednoduché čokoládovo pudingové rezy podľa starého receptu
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Rezy boli vynikajúce, ten krém by sa dal jesť aj samotný. Pokojne by som ho použila aj ako súčasť nejakého minidezertu s piškótami v pohároch, ako tiramisu. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Korpus:

4 ksvajce
1 ksvanilkový cukor
200 gkrupicový cukor
100 mlolej
190 ghladká múka
2 lyžicekakao
1 ksprášok do pečiva

Krém:

2 ksvajce
200 gkrupicový cukor
1 ksvanilkový puding
3 lyžicehladká múka
500 mlmlieko
200 mlsmotana na šľahanie
150maslo

Čokoládová poleva:

100 gčokoláda
30 gmaslo
25 mlmlieko

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najprv si pripravíme krém. Vajcia vyšľaháme s vanilkovým a krupicovým cukrom. Pridáme vanilkový puding a múku. Zamiešame. Prilejeme mlieko a premiešame dohladka. Uvaríme do zhustnutia.
  2. Uvarený puding preložíme do misky a prikryjeme fóliou, aby sa nevytvorila kôrka.
  3. Na korpus vyšľaháme vajcia s oboma cukrami. Pridáme olej a preosiatu múku s kakaom a kypriacim práškom.
  4. Cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a upečieme pri 170 ° C približne 15 minút. Prepečenie vyskúšame špajdlou.
  5. Vychladnutý puding vyšľaháme s maslom. Pridáme vyšľahanú smotanu a zľahka spojíme dohromady.
  6. Korpus prekrojíme napoly. Prvú polovicu vrátime späť do formy, zvlhčíme mliekom a natrieme polovicu krému. Dáme druhú polovicu korpusu aj krému.
  7. Na polevu rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli spoločne s maslom a mliekom. Nalejeme na rezy. Necháme stuhnúť v chladničke najlepšie do druhého dňa.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť