NajRecept.sk Dezerty Rolády Sladké rolády Jednoduchá kokosová roláda
Jednoduchá kokosová roláda
Recept Jednoduchá kokosová roláda
Janaha    ·   4.10.2020

Jednoduchá kokosová roláda

Jednoduchá starodávna cukrárska klasika...v našej obľúbenej cukrárni ju vedľa iných "vychytaných" zákuskov s úspechom predávajú dodnes...ale doma upečená je aj tak najlepšia. Autor: Janaha

Suroviny

Cesto:

6 ks
vajce
6 lyžíc
krupicový cukor
3 lyžice
olej
6 lyžíc
polohrubá múka
1/2 bal.
prášok do pečiva

Krém:

300 ml
mlieko
1 bal.
kokosový puding
150-200 g
cukor
200-250 g
maslo
1 bal.
vanilkový cukor
1 lyžica
rum

Ďalej:

marhuľový džem (môže byť aj iný)
na posypanie
kokos
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bielky vyšľaháme mixérom do tuha, postupne zašľaháme po lyžiciach cukor a dobre prešľaháme. Znížim otáčky na minimum a postupne pridávam po jednom žĺtky a olej (po lyžiciach).
  2. Potom už len zľahka ručne zamiešať múku s práškom do pečiva. Cesto rozotriem na plech vyložený papierom na pečenie (papier jemne vymažem olejom, aby sa dal z rolády ľahšie odstrániť) a upečiem.
  3. Piekla som asi 20 minút na 180° C (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak). Upečený korpus ešte za tepla stočím aj s papierom na pečenie. Keď vychladne, roládu opatrne rozbalím, odstránim papier, natriem džemom a naplním.
  4. Krém: Z mlieka a pudingového prášku uvarím hustý puding (môžete ho osladiť vanilkovým cukrom) a nechám vychladnúť. Ak nechcete, aby sa vám na pudingu urobila koža, skúste na horúci puding položiť priesvitnú kuchynskú fóliu a tak nechať vychladnúť (alebo jednoducho počas chladnutia stále miešať, aby sa neurobila koža).
  5. Ak nemám na tieto procedúry čas, kožu na vychladnutom pudingu jednoducho zlúpnite.
  6. Maslo vyšľaháme s cukrom a zašľaháme vychladnutý puding a lyžicu rumu (maslo aj puding by mali mať približne rovnakú teplotu, aby sa vám krém nezrazil).
  7. Korpus natriem džemom a naplním krémom. Časť krému si nechám na potretie rolády zvonku. Celú roládu bohato posypem kokosom.

Môj blog: Recepty z mojej kuchyne

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár