NajRecept.sk Dezerty Bublaniny Jednoduchá jahodová bublanina
Jednoduchá jahodová bublanina
Recept Jednoduchá jahodová bublanina
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   28.3.2021

Jednoduchá jahodová bublanina

Už sa teším na jahody z mojej záhrady. Už čo chvíľa budú! Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
300 g
polohrubá múka
3 ks
vajce
150 g
práškový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
1 ks
kôra z citróna
10 lyžíc
olej
10 lyžíc
vlažné mlieko
1/2 sáčku
prášok do pečiva
400 g
čerstvé jahody
2 lyžice
kryštálový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Okrem základných surovín si pripravíme plech (35 x 25 cm), olej v spreji alebo iný tuk a hrubú múku na vysypanie plechu, práškový cukor na finálnu úpravu.
  2. Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do hustej peny. Pridáme citrónovú kôru. Múku premiešame s kypriacim práškom a preosejeme. Do žĺtkovej hmoty pridávame postupne a na striedačku olej, mlieko a múku.
  3. Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme pevný sneh. Ten potom opatrne a zľahka vmiešame do cesta. Do vymasteného a vysypaného plechu nalejeme cesto a stierkou uhladíme. Umyté, odkvapkané a pokrájanú jahody premiešame s kryštálovým cukrom (to preto, aby nám neprepadli až ku dnu) a naukladáme nahusto na cesto. V rúre na 180 st. pečieme do ružova cca 20 až 30 minút. Rešpektujeme skúsenosti s vlastnou rúrou.
  4. Po vychladnutí poprášime práškovým cukrom.
Autor: Naďa I. (Rebeka)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár