Jarná alebo aj veľkonočná plnka s medvedím cesnakom

Pridal: Triniti, 3.3.2021
Kategorie: Veľkonočná plnka, Veľká Noc, Sviatočné pečenie
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Ja som v dostatočnom predstihu pripravila i túto veľkonočnú plnku, ktorú som doplnila aj o medvedí cesnak. Autor: Triniti
FOTKA OD VÁS
Pridal: Triniti, 3.3.2021
Kategorie: Veľkonočná plnka, Veľká Noc, Sviatočné pečenie
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
8 ksrožok
200 mlmlieko
1 kscibuľa
zväzokjarná cibuľka
400 gúdené mäso
3 ksuvarené vajce
podľa chutimedvedí cesnak
podľa chutišpenát
6 ksvajce
1 bal.prášok do pečiva
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie
- Rožky nakrájame na malé kocky, ktoré zalejeme teplým mliekom a necháme odstáť, aby napučali.
- Na panvici ohrejeme trochu masla, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a krátko opražíme. Keď je cibuľa opražená, pridáme na menšie kúsky nakrájané údené mäso. Osmaženú cibuľu s údeným necháme bokom vychladnúť.
- Rožky scedíme, pridáme na menšie kúsky nakrájané uvarené vajíčka, zelenú časť z jarnej cibuľky, medvedí cesnak a špenát. Premiešame.
- V menšej miske rozšľaháme vajíčka, ktoré osolíme, okoreníme podľa chuti. Na záver rozšľahané vajíčka pridáme k zmesi a nezabudneme ani na prášok do pečiva.
- Pripravenú hmotu navrstvíme do maslom vymasteného pekáča a dáme zapiecť do rúry.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Jarní nebo i velikonoční nádivka s medvědím česnekem.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Húsvéti „töltelék”, a tökéletes vendégváró.
KOMENTÁRE K RECEPTU