Jarná alebo aj veľkonočná plnka s medvedím cesnakom

Recept Jarná alebo aj veľkonočná plnka s medvedím cesnakom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ja som v dostatočnom predstihu pripravila i túto veľkonočnú plnku, ktorú som doplnila aj o medvedí cesnak. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

8 ksrožok
200 mlmlieko
1 kscibuľa
zväzokjarná cibuľka
400 gúdené mäso
3 ksuvarené vajce
podľa chutimedvedí cesnak
podľa chutišpenát
6 ksvajce
1 bal.prášok do pečiva
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rožky nakrájame na malé kocky, ktoré zalejeme teplým mliekom a necháme odstáť, aby napučali.
  2. Na panvici ohrejeme trochu masla, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a krátko opražíme. Keď je cibuľa opražená, pridáme na menšie kúsky nakrájané údené mäso. Osmaženú cibuľu s údeným necháme bokom vychladnúť.
  3. Rožky scedíme, pridáme na menšie kúsky nakrájané uvarené vajíčka, zelenú časť z jarnej cibuľky, medvedí cesnak a špenát. Premiešame.
  4. V menšej miske rozšľaháme vajíčka, ktoré osolíme, okoreníme podľa chuti. Na záver rozšľahané vajíčka pridáme k zmesi a nezabudneme ani na prášok do pečiva.
  5. Pripravenú hmotu navrstvíme do maslom vymasteného pekáča a dáme zapiecť do rúry.
  6. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 45 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť